Ionuț Simionca: Stimulente pentru întoarcerea acasă a bistrițenilor plecați la lucru în țări străine

Candidatul Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, propune acordarea unor stimulente pentru întoarcerea acasă a bistrițenilor plecați la lucru în țări străine.

În timp ce românii noștri sunt plecați la muncă în Occident, fabricile din Bistrița angajează tot mai mulți muncitori străini. E adevărat că am întâlnit și tineri care s-au întors acasă și s-au angajat aproape de familiile lor, dar nu destui cât să acopere nevoia de forță de muncă din județ. De aceea, după ce voi ajunge președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, vom acorda persoanelor de cetățenie română din județ care se întorc acasă după ce au lucrat în străinătate cel puțin 36 de luni o primă de instalare egală cu 3 salarii medii brute pe economie (care este de 7567 de lei în 2024). De asemenea, îi vom ajuta pe cei care revin la familiile lor cu servicii gratuite de consiliere pentru: reînnoirea actelor, echivalarea și continuarea studiilor, servicii medicale și drepturi sociale, consultanță pentru deschiderea de noi afaceri etc”, a precizat Ionuț Simionca.

Candidatul ADU a adăugat: ”În 9 iunie, votați candidații Dreptei Unite la alegerile locale și europarlamentare, votați Ionuț Simionca președinte al Consiliului Județean pentru Un Nou Început în Bistrița-Năsăud”.

CMF 21240022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!