ISU Bistrița-Năsăud: Au început înscrierile în cadrul programului de voluntariat ”Salvator din Pasiune”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud organizează o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să își desfășoare activitatea ca voluntar în cadrul instituției.

”Aflată la cea de-a opta ediție, Campania ,,Salvator din pasiune” își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în diseminarea, respectiv aplicarea informațiilor acumulate, la nivelul comunităților”, precizează ISU Bistrița-Năsăud.

Activitatea de pregătire a voluntarilor se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor ședințe de pregătire teoretice și practice susținute de specialiști din cadrul inspectoratului.

Candidații care doresc să se înscrie în Programul de voluntariat “Salvator din pasiune” trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani;
  • apt din punct de vedere medical şi psihologic;
  • să nu fi fost condamnat pentru săvârșirea de infracțiuni cu intenție;
  • să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență.

Calendarul de recrutare:

  • 19-28.09.2022 – depunerea cererilor de înscriere, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 -15:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud (Str. Sigmirului, nr.16, Bistrița);
  • 29.09-11.10.2022 – depunerea dosarelor de către solicitanți, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 -15:00, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud (Str. Sigmirului, nr.16, Bistrița);
  • 12.10.2022 – verificarea dosarelor și avizarea acestora;
  • 17.10.2022 – organizarea și desfășurarea programului ,,Salvator din pasiune”.

Candidații admiși vor fi informați telefonic pentru a se prezenta în vederea semnării contractelor și furnizarea informațiilor necesare următoarelor activități.

Relații suplimentare puteți obține la numărul de telefon: 0758 226 174 (lt.col. Pȋrlea Aurel – responsabil de proiect), zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00.