Jandarmii – activitate preventivă la Colegiul Tehnic Grigore Moisil din Bistrița

În cadrul programului ”Școala în siguranță!”, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud au desfăşurat o activitate preventivă la Colegiul Tehnic Grigore Moisil din Bistrița, vorbindu-le elevilor despre fenomenele de violenţă în rândul lor și trafic şi consum de substanțe ce le pot afecta sănătatea, precum şi despre riscurile asociate celor două fenomene. 

La activitatea organizată vineri, 15 martie, au participat elevi din clasele a IX-a (studii liceu și profesională).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bistrița-Năsăud, Georgeta Cășvan, ”jandarmii au informat elevii cu privire la normele de comportament în societate, măsurile de autoprotecție pentru prevenirea victimizării, a bullying-ului, a consecințelor legale ale faptelor antisociale, precum și cu privire la traficul şi consumul ilicit de droguri și alte substanțe psihoactive. Prin discuţiile purtate cu elevii s-a urmărit identificarea unor modalități de diminuare a stărilor conflictuale, dar şi dezvoltarea capacităților de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul minorilor care manifestă comportamente antisociale”.

În cadrul întâlnirii, jandarmii le-au adresat elevilor și o serie de recomandări pentru siguranța lor. Astfel, li s-a recomandat să adopte un comportament civilizat, fără a se lăsa influenţați de cei din jur şi fără să manifeste agresivitate în atitudine sau limbaj, precum și să solicite ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă ceilalţi îi șicanează, izolează, umilesc, jignesc.

”Siguranța elevilor atât la școală, cât în alte medii reprezintă o prioritate pentru forțele de ordine, scopul fiind acela de a avea o activitate şcolară desfășurată în cele mai bune condiții”, a mai precizat Georgeta Cășvan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *