Jandarmii au aplicat amenzi de 3.400 de lei în minivacanța de Crăciun

În perioada 22 – 26 decembrie, jandarmii din Bistrița-Năsăud au executat misiuni pentru siguranța cetățenilor, acționând în special în zonele aglomerate și în cele frecventate de turiști.

Totalul sancțiunilor contravenționale aplicate de către jandarmi în perioada menționată se ridică la 3.400 lei și 11 avertismente scrise, cele mai multe fiind pentru cerșetorie, nesupravegherea minorilor, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, adresarea de cuvinte și gesturi obscene, tulburarea ordinii publice precum și provocarea unor scandaluri”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În minivacanța de Crăciun, jandarmii montani din Rodna și Colibița au acordat sprijin pompierilor pentru deblocarea unor drumuri care au fost blocate de arbori doborâți de vânt și care asigurau accesul spre pensiunile din zonă.

Totodată, premergător sărbătorii Crăciunului, un agent economic din Bistrița a fost depistat de către jandarmi în timp ce comercializa unui minor peste 1.700 de articole pirotehnice, încălcând astfel prevederile legale în vigoare. Au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de “comercializare articole pirotehnice din categoria 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani”, iar jandarmii au ridicat în vederea confiscării cele 1.716 articole pirotehnice. Articolele, împreună cu actele de sesizare, au fost predate către Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *