Județul Bistrița-Năsăud se află sub COD GALBEN de ploaie și lapoviță care favorizează depunerea de polei. De asemenea, la munte – cod galben de viscol

Zonele montane din județele Cluj, Bistrița-Năsăud și Maramureș sunt vizate de o nouă avertizare cod galben de viscol, emisă, luni dimineața, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Conform prognozei, până la ora 14:00, în cele trei județe, la altitudini de peste 1.700 de metri, se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge și depăși 80 — 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

De asemenea, în privința județului Bistrița-Năsăud mai este în vigoare o avertizare meteorologică tot cod galben de ninsoare, valabilă până la ora 11:00. Aceasta vizează zona joasă a județului și se așteaptă fenomene precum ”ploaie și lapoviță care pe arii restrânse va favoriza depunerea de polei” precizează meteorologii.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM.

Sursa foto: www.antena3.ro