Jumătate dintre cadrele didactice din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat împotriva COVID-19. Stelian Dolha: ”Numărul lor cred că trebuie să crească până la începutul anului școlar”

Aproximativ 50 la sută dintre cadrele didactice din Bistrița-Năsăud s-au vaccinat împotriva COVID-19 până acum, potrivit prefectului județului, Stelian Dolha, care consideră că procentul profesorilor imunizați ar trebui să crească până la începerea noului an școlar.

”Astăzi, în județ, avem aproximativ 50 la sută dintre profesori vaccinați și numărul lor cred că trebuie să crească până la începutul anului școlar, adică până pe data de 13 septembrie. Pentru asta, împreună cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar Județean, vom demara o acțiune de vaccinare a profesorilor și, în paralel, o să avem întâlniri și cu părinții pentru a îi conștientiza și a îi determina să își vaccineze copiii”, a spus prefectul Stelian Dolha într-o ședință a Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

De asemenea, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a completat că, dacă va fi necesar, la nivel județean vor fi amenajate noi centre de vaccinare pentru profesori și elevi.

Așteptăm un feedback de la Inspectoratul Școlar Județean pentru a vedea ce profesori doresc să se vaccineze înainte de a începe școala și vom organiza, dacă e nevoie, un centru special de vaccinare pentru ei sau vom asigura condiții pentru vaccinarea profesorilor într-unul dintre centrele care există. Urmează să stabilim lucrul acesta cât mai repede. De asemenea, urmează să avem întâlniri cu asociațiile de părinți pentru a le răspunde la întrebările pe care le au despre vaccinare și pentru a îi convinge să își vaccineze copiii. Noi avem cabinete școlare în care s-ar putea desfășura vaccinarea în mediul urban. În ceea ce privește mediul rural, cel mai probabil vom colabora cu medicii de familie pentru a vaccina copiii. Așteptăm să vedem cum va arăta noua formă a ordinului comun al Ministerului Sănătății – Ministerului Educației și care vor fi regulile după care va funcționa școala din 13 septembrie”, a declarat dr. Anca Andrițoiu.

error: Content is protected !!