Laboratoare inteligente la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu”, printr-un proiect finanțat prin PNRR

Colegiul Național “Liviu Rebreanu” Bistrița beneficiază de o finanțare de aproape 600.000 de lei pentru un proiect care prevede amenajarea în cadrul unității de învățământ a două laboratoare inteligente.

”Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea accesului la mijloace moderne de învățare pentru elevi și consolidarea competențelor digitale în utilizarea instrumentelor de tip ”laborator inteligent” pentru cadrele didactice. Proiectul vizează și creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar”, precizează conducerea Colegiul Național “Liviu Rebreanu” Bistrița.

Potrivit proiectului, vor fi achiziționate echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic) pentru dezvoltarea a două laboratoare inteligente digitale (smartlab). De asemenea, se va achiziționa și conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive. Dispozitivele din laboratorul inteligent vor fi conectate la rețeaua de comunicații a unității de învățământ și mai multe cadre didactice vor fi instruite pentru a putea utiliza echipamentele aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat, urmând să aibă loc patru sesiuni de instruire.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și trebuie implementat până în luna ianuarie a anului 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *