Lemn confiscat și amenzi de 18.000 de lei, în urma unor controale pe Valea Ilvelor

furt lemne bistrita
FOTO: arhivă

În perioada 20 – 21 martie, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Bistrița-Năsăud, în colaborare cu jandarmi, specialiști ai Gărzii Forestiere Cluj, ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor și lucrători din cadrul ocoalelor silvice, au desfășurat acțiuni pentru prevenirea delictelor silvice și braconajului piscicol pe Valea Ilvelor.

Acțiunile au urmărit combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos,  sens în care au fost oprite în trafic, pentru control, 21 de transporturi de material lemnos.

”Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 10 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 18.000 lei. Dintre acestea, 9 sancțiuni, în valoare de 18.000 lei, au fost aplicate pentru nereguli la regimul silvic, conform Legii 171/2010. Totodată, a mai fost aplicată o sancțiune cu avertisment, pentru nereguli la regimul rutier, conform O.U.G. 195/2002. Ca măsură complementară, a fost dispusă ridicarea în vederea confiscării a cantității de 31,974 metri cubi de material lemnos, în valoare de 12.379 de lei”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud..

Pentru verificarea modului de respectare a legislației din domeniul pescuitului sportiv, a fost constituită o echipă mixtă, formată din polițiști, jandarmi și inspectori din cadrul Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Bistrița-Năsăud.

error: Content is protected !!