Lucrezi la Leoni? Grijă-mare ce pui pe facebook! Ce spun șefii nemți că NU ai voie să postezi!

Conducerea Leoni a luat poziție față de atitudinea pe care ar trebui să o aibă angajații companiei, pe facebook. Conducerea Leoni a susținut o conferință de presă în care a explicat punctul lor de vedere, referitor la protestul-spontan al muncitorilor. La întrunirea cu presa din 30 mai a fost prezent managerul general al companiei Leoni Bistrița, Ralf Singmann și Sven Schimdt ofițer de presă al companiei.

 

În urma grevei spontane, 35 de angajați au fost sancționați: 23 au demisionat, iar 12 sunt în procedură disciplinară. La nivelul fabricii s-a înființat o comisie care verifică motivele pentru care a demarat protestul și persoanele implicate. Despre demisiile muncitorilor, reprezentanții companiei susțin că deciziile de a părăsi compania aparțin exclusiv angajaților.

 

c551

c11

 

 

 

 

 

 

 

 

„Ceea ce NU am făcut este să ne referim la facebook… sau la alte mijloace media. Este viața privată a fiecărui individ, trebuie să ne referim la timpul de lucru…când oamenii trebuie să fie la muncă. În viața privată este problema lor. NU este convenabil, dar acesta este un lucru necesar… Aș dori să mai adaug ceva despre mijloacele media: este viața privată , dar ce ar trebui să NU se întâmple este ca angajatul să aibă comentarii insultătoare față de alți angajați sau pentru conducere pe facebook și nu trebuie să vorbească despre informații confidențiale, despre clienți, despre proiecte… sunt informații private ale societății. sunt regulile de bază pe care le avem la Leoni Grup. Noi încurajăm oamenii ca aunci când postează ceva despre societate să spună că este de la Leoni Grup pentru ca toată lumea să știe. NU îmi place să văd că oamenii se plâng pe facebook, dar este dreptul acestora. NU îi pedepsim pentru că scriu lucruri nepăcute despre societatea noastră. NU ne place, dar nu îi sancționăm pentru că este dreptul lor. ” a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Sven Schmidt.

Absolut toate mesajele și fimările din timpul grevei de la Leoni au dispărut de pe paginile utilizatorilor. Întrebat dacă s-au făcut presiuni pentru ca angajații să șteargă mesajele sau filmulețele din timpul grevei, managerul a declarat:

„Dacă vă referiți la paginile individuale, nu avem niciun fel de influență!” a completat Schmidt în cadrul conferinței de presă din 30 mai.

error: Content is protected !!