Liberali din Bistrița-Năsăud, la Congresul Partidului Popular European de la București

Liberali din Bistrița-Năsăud participă, în perioada 6 – 7 martie, la Congresul Partidului Popular European care se desfășoară la București.

Diana Morar, prezentă la întâlnirea popularilor europeni!

”Astăzi și mâine, Bucureștiul are onoarea de a fi gazda Congresului Partidului Popular European. Această întâlnire istorică subliniază rolul esențial al României și al Partidului Național Liberal în consolidarea viziunii europene și a valorilor comune care ne unesc. Într-un moment crucial pentru viitorul Europei, ne reunim pentru a discuta și a propune rezoluții care vizează revitalizarea zonelor rurale, sprijinirea Ucrainei în fața provocărilor actuale, protejarea copiilor în mediul online, întărirea domniei legii în UE, precum și garanțiile spațiului Schengen. Toate acestea reflectă angajamentul nostru pentru o Europă mai puternică, unită și rezilientă. Suntem mândri să găzduim lideri și delegați din întreaga Europă, demonstrând angajamentul și contribuția României la stabilitatea și prosperitatea continentului”, a transmis deputatul PNL Diana Morar.

Printre cei care mai iau parte la acest eveniment se numără și secretarul de stat Terente Ciui de la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, primarul Bistriței, Ioan Turc, subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean.

În perioada 6-7 martie 2024 are loc, la Romexpo, în Bucureşti, Congresul Partidului Popular European (PPE). La eveniment participă toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

La eveniment participă şi lideri europeni din afara UE, membri ai PPE, cum ar fi și preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cele mai importante decizii care vor fi luate în cadrul evenimentului sunt: oficializarea candidaturii Ursulei von der Leyen pentru un nou mandat la conducerea Comisiei Europene; adoptarea Manifestului Partidului Popular European pentru alegerile europene din iunie 2024, document ce defineşte obiectivele şi planurile de acţiune ale PPE pentru următorii cinci ani; precum şi adoptarea strategiei PPE pentru amintitele alegeri.

Congresul este cel mai înalt organism decizional al PPE, dar și cel mai important eveniment pentru partid şi are loc de obicei la fiecare trei ani.

Bucureştiul a mai fost gazda unui congres al Popularilor Europeni în octombrie 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *