Liderii AUR, la întâlnire cu simpatizanții pe Județ! Ce s-a discutat la Bistrița!

Liderii AUR se află-ntr-un turneu prin țară, intitulat „Ce vor românii!” Senatorul Claudiu Târziu și senatorul Sorin Lavric sunt prezenți în mai multe filiale și discută cu simpatizanții și membrii AUR.

La întâlnirea de la Metropolis au fost prezenți Dragoș Hârjoabă președinte interimar pe Bistrița Năsăud, Iulia Maier (vicepreședinte pe filială).

Claudiu Târziu și Sorin Lavric au prezentat politicile AUR și au răspuns întrebărilor adresate de cei prezenți. Aproximativ 50 de oameni au fost în sala de la Metropolis .

AUR vrea la Guvernare! Se bazează pe cei 70% care stau acasă!  

„30% prezență la vot este nu doar rușinos este pur și simplu sinucigaș. De ce? 

Pentru că partidele mari, care sunt de sistem, au structuri foarte bine articulate pâna la nivel de secție de vot și știu și pot să-și mobilizeze militanții, prietenii, clienții politici. Aceștia mobilizați constituie suficient pentru a-i aduce la putere. Iei 1. 5 milioane de voturi si te trezesti la putere. Pentru că nu vin la vot doar 6-7milioane. Înțelegem că e nevoie de o schimbare și dacă românii ar vrea să facă această schimbare, au un singur lucru de făcut: să voteze masiv. În mod clar aceste partide nu ar lua suficient de multe voturi cât să se păstreze la putere.” – a declarat Claudiu Târziu.

Pe scurt, AUR a anunțat că lucrează la un program de țară și că vor avea 3 echipe de Guvernare, formate din specialiști, selectați pe meritocrație.

George Simion, președintele României? Ce zice Claudiu Târziu!

George poate să fie poate să nu fie! Eu pot să fiu, pot să NU fiu! Trebuie  să-i alegem pe cei mai buni, cei mai potriviți oameni pentru a-i sluji pe români. 

S- ar putea să NU fiu eu potrivit. Să am un coleg mai bun sau pe cineva din afară noastră care să fie pe valorile noastre și să poată face lucrul acesta cu suportul nostru. 

S- ar putea să nu fie George candidatul nostru la prezidențiale, dar s-ar putea să fie!

Vom face o evaluare care va arăta popularitatea fiecăruia, competențele fiecăruia și modul în care ar putea fiecare să-și îndeplinească funcția. Pentru că selecția noastră, pe care noi o s-o facem va ține cont de această necesitate și anume ca omul pus în poziția respectivă să își poată îndeplini funcția. 

Nu va fi prioritară notorietatea lui sau poziția lui în partid. Pentru ca acum se pun prim miniștri pentru că sunt sefii partidului.

NU asta e ideea.Noi nu am făcut Partidul pentru noi. Am făcut partidul pentru romani! – a completat Claudiu Târziu.

 Înlocuirea URGENTĂ a clasei poltice, care în 30 de ani a vândut tot ce se putea din această țară

„Dacă lucrurile vor continua așa, în scurt timp vom fi chiriași la noi în țară.” – a spus Sorin Lavric.

Poziția AUR față de NATO

„NU suntem euro-sceptici suntem euro-realiști. Nu suntem NATO-fobi. Sunt în NATO, nu mi-e frică de NATO. Rusului să-i fie frică. Și îi este frică!” – a spus Târziu.

Exodul tinerilor și al specialișilor

La fel cum Ungaria și Polonia au politici de încurajare a emigranților, așa și România va putea implementa politici care să încurajeze emigranții să revină.

Sistemul de taxare și birocrația

AUR susține debirocratizarea României, prin reducerea drastică a clientelei politice, angajate la Stat. De asemenea, susțin un sistem de taxare care să fie predictibil și să susțină pe toată lumea în dezvotarea propriei afaceri.

Schengen și portul Constanța

„Astăzi e un moment bun pentru a presa să intrăm în Schengen. Pentru că e nevoie de noi pentru a tranfera grânele din Ucraina spre restul luimii. Și numai portul Constnța are capacitatea necesară să poată facilita acest lucru. „– a spus Târziu.

Trecerea la moneda euro

„AUR nu susține trecerea la moneda unică europeană – pentru că NU suntem pregătiți… Au fost economii car erau muuult mai pregătite decât economia românească și erau cât pe ce să colapseze. Noi nu ne permitem acest lucru. Moneda este un simbol al suveranității naționale. Și nu chiar un simbol, ci chiar un instrument al suveranității naționale.” – a completat senatorul Claudiu Târziu.

Dragoș Hârjoabă este președintele interimar al filialei AUR , iar Iulia Maier este vicepreședinte interimar. Până acum, la nivelul Județului, AUR a constituit 21 de organizații.