Liderul PSD Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan: Suntem pregătiți și determinați să câștigăm toate alegerile care vor avea loc în acest an!

Președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că formațiunea politică din care face parte a început pregătirile pentru toate tipurile de alegeri care vor avea loc în anul 2024, obiectivul principal al partidului fiind câștigarea tuturor alegerilor.

De-a lungul timpului, cu foarte multă muncă, am reușit să luăm organizația PSD dintr-un loc unde era și să o aducem între organizațiile fruntașe la nivel regional și național, mai ales în ceea ce privește alegerile locale. Noi ne-am încurcat foarte tare la alegerile prezidențiale pentru că nu am avut capacitatea să desemnăm un candidat la președinție care să fie agreat și de majoritatea cetățenilor din Bistrița-Năsăud. Încă trăiesc cu speranța că măcar anul acesta poate o să reușim. Urmează un an complicat. Noi am început să lucrăm încă de anul trecut, s-au constituit echipele de campanie (…) și, imediat ce va trece iarna, suntem pregătiți să începem deplasările în fiecare localitate din acest județ, să discutăm cu toți colegii noștri și cu oamenii în așa fel încât să luăm cele mai bune decizii în ceea ce privește campania de la alegerile locale. (…) Suntem pregătiți și determinați să câștigăm toate alegerile care vor avea loc în acest an. Avem oamenii necesari, avem resursele necesare și avem în spate tot ceea ce e nevoie pentru a putea câștiga aceste alegeri”, a spus Emil Radu Moldovan într-o conferință de presă susținută la sediul PSD Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește posibilii candidați pentru alegerile locale din acest an, sursa citată a menționat că momentan partidul nu a desemnat niciun candidat.

Nu am desemnat niciun candidat, dar este clar că primarii în exercițiu pleacă cu prima șansă la desemnare. De asemenea, fiecare dintre cei care ocupă pozițiile actuale pleacă cu prima șansă la desemnare. (…) Vom începe o analiză internă. Avem avantajul că avem 41 de primari. Deci fiecare dintre ei pleacă cu prima șansă de a fi desemnați. Urmează analizele și vom vedea dacă trebuie să luăm vreo măsură sau nu. Acolo unde sunt semnale de la cetățeni vom face sondaje. După sondaje, ne vom pune la masă și vom vedea ce este de făcut în viitor. (…) La momentul oportun vom face cunoscute și candidaturi”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a mai precizat că partidul nu a analizat momentan posibilitatea încheierii unei alianțe pentru alegerile locale: ”Nu am făcut o astfel de analiză. Nu cred că va fi nevoie și nu avem în plan așa ceva acum, dar habar nu am cum o să evolueze lucrurile. Momentan nu am luat acest lucru în calcul. Vom face toate analizele necesare. Având în vedere experiența anului 2020 și numărul foarte mare de voturi pe care l-am pierdut – vreo 12.000, analiza va fi cu mult mai profundă decât cea din 2020”.

Liderul PSD Bistrița-Năsăud a ținut să sublinieze că în interiorul partidului nu există niciun fel de ruptură și că se va lucra în echipă.

Nu va pleca nimeni nicăieri, o să găsim toate soluțiile necesare pentru ca această echipă, care a performat de-a lungul anilor, să o facă în continuare. Vom face acest lucru în primul rând pentru oameni și apoi pentru colegii noștri care sunt alături de noi”, a mai spus Moldovan.

La rândul său, prezent la conferința de presă, Nicolae Moldovan, prim-vicepreședintele PSD Bistrița-Năsăud, a precizat că partidul va încerca să propună cei mai buni candidați.

O luptă electorală nu se dă pe persoană fizică, ci în echipă. Noi vom continua în echipă și ne vom implica cu toții. Cred în câștigul acestei echipe și știu că doar în echipă putem avea cele mai bune rezultate. Vom analiza foarte atent fiecare atitudine a electoratului și vom propune cei mai buni candidați”, a spus Nicolae Moldovan.

Președintele PSD Bistrița-Năsăud a mai anunţat şi componenţa echipei de campanie pentru anul electoral 2024. Din aceasta vor face parte secretarul executiv al organizaţiei judeţene, Romeo Florian – responsabil de campanie, prim-vicepreşedintele Nicolae Moldovan – locţiitor al coordonatorului campaniei, ministrul Cercetării, Bogdan Ivan – coordonator al departamentului IT şi de comunicare online, secretarul de stat Monica Săsărman – coordonator juridic, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu – responsabil mass-media. Radu Moldovan va coordona această echipă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *