Locuințe de necesitate, la Viișoara. Primăria vrea să amplaseze 20 de containere

FOTO cu caracter ilustrativ

Numărul mare de cereri depuse la Primăria Bistriţa de către familiile care nu dispun de resurse necesare pentru cumpărarea sau construirea unei locuinţe proprii și lipsa unor locuințe care le-ar putea fi repartizate au determinat Primăria Bistrița să caute soluții pentru a le asigura și acestor familii acces la o locuință. 

Astfel, pentru rezolvarea acestei probleme, municipalitatea a cumpărat un teren în Viișoara, în suprafață de 1.300 mp, unde dorește să amplaseze mai multe containere de locuințe tip monobloc.

Primăria a întocmit deja studiul de fezabilitate pentru o astfel de investiție, acesta urmând să fie analizat în ședința Consiliului Local din această lună.

Potrivit documentului, administrația locală ar urma amplaseze 20 de containere de acest fel pe terenul pe care l-a cumpărat la Viișoara.

Valoarea estimată a investiției se ridică la aproximativ 1,8 milioane lei cu tot cu TVA.

VALOARE

Lei exclusiv TVA

VALOARE

Lei inclusiv  TVA

TOTAL GENERAL 1.527.530,81 1.816.507,66
Din care C+M     600.065,75     714.078,24

Accesele auto si pietonale la noile locuințe se vor face din strada Speranței.

”Prin această investiţie se urmărește identificarea soluţiei optime pentru asigurarea unor condiţii de locuit decente pentru categoriile sociale dezavantajate”, se arată în proiectul de hotărâre care vizează aprobarea studiului de fezabilitate pentru amenajarea de locuințe de necesitate la Viișoara.

Proiectul va fi analizat în ședința Consiliului Local Bistrița din 29 septembrie.