Locuitorii din Telciu vor ieșirea din ADI apă-canal!

Comunitatea din localitatea Telciu se confruntă cu probleme delicate pentru standardele de viață ale anului 2021, iar aceste probleme nu sunt de ieri de azi. Apa și calitatea ei în comuna Telciu din județul nostru arată modul greșit în care societatea Aquabis (singurul furnizor de apă din județul Bistrița Năsăud) a decis să rezolve o astfel de problemă presantă a întregii comunități de pe valea Sălăuței.

Subliniem faptul că această problemă dăinuie de ceva vreme, iar sătenii care cer ieșirea din ADI Apă Canal și rezilierea contractului cu Aquabis au în mare parte dreptate, având în vedere monopolul pe care firma respectivă îl deține în județ.

Având în vedere criza majoră prin care trecem și faptul că o parte din instalațiile din comuna lor au fost finanțate de elvețieni, resursele locale nu trebuie risipite. Am remarcat cu satisfacție că, până la urmă, primarul comunei, domnul Sever Mureșan, a înțeles necesitatea de a lua în calcul solicitările cetățenilor și a făcut demersuri privind ieșirea din ADI.

Vom urmări cum va evolua problema de la Telciu, atât în ce privește demersurile intreprinse de administrația comunei cât și cele făcute de săteni. – au transmis reprezentanții USR Telciu.