Locuitorii județului, sfătuiți să evite igienizarea terenurilor prin incendiere

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud face apel la locuitorii județului să evite igienizarea terenurilor prin incendiere.

Facem apel la responsabilitatea fiecăruia și rugăm cetățenii să evite igienizarea terenurilor prin incendiere. Aceste incendii pun în pericol viețile și bunurile oamenilor, contribuie la poluarea aerului și distrugerea habitatelor naturale”, precizează reprezentanții Prefecturii.

Instituția atrage atenția că arderile de vegetație sunt interzise, iar nerespectarea se sancționează cu amenzi de la 7.500 lei la 15.000 lei pentru persoane fizice și de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru cele juridice.

”Vă îndemnăm să utilizați metode sigure și sustenabile pentru gestionarea vegetației uscate:

  • Curățarea mecanică: Utilizarea echipamentelor mecanice pentru tăierea și colectarea vegetației uscate este o metodă eficientă și sigură. Aceste echipamente pot include cositoare, motocoase și tocătoare.
  • Compostarea: Vegetația uscată poate fi compostată pentru a produce compost de înaltă calitate, care îmbogățește solul cu substanțe nutritive esențiale.

Împreună, putem preveni tragediile! Să fim responsabili și să contribuim la siguranța noastră și a mediului inconjurator!”, a mai transmis Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!