Lorand Toth: Legea USR care încurajează stilul de viață sănătos a fost promulgată

Președintele USR Bistrița-Năsăud, Lorand Toth, a anunțat că o lege care încurajează stilul de viață sănătos, inițiată de parlamentarii partidului din care face parte, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Firmele din România vor putea oferi angajaților abonamente pentru sport și programe de recuperare medicală, iar aceste cheltuieli vor putea fi deduse. Salariații români vor avea beneficii non-salariale mai multe fără să fie supuși la taxarea mare a muncii care este de 42%, astfel se va încuraja un stil de viață mai sănătos. Ce face legea mai exact? Abonamentele de sport și fizioterapie din pachetele salariale ale românilor devin scutite de taxe”, a explicat Lorand Toth.

Sursa citată completează că de această facilitate fiscală pot beneficia atât salariații, cât și cei care au venituri din activități independente, limita cheltuielilor deduse fiind de maxim 400 de euro pe an/angajat.

Inițiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputaților la finele anului trecut. S-au înregistrat 260 de voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi trei abţineri.