Lucian Pintea are-un proiect vital de susținere a Medicinei Legale! Secretarul de stat și deputatul Ionuț Simionca vin în sprijinul „legiștilor” c-o lege faină pe: salarii majorate, finanțare echipamente și atragere specialiști pe domeniu!

Parlamentarul bistrițean Ionuț Simionca a depus în Parlament propunerea legislativă – lege privind organizarea activității și funcționarea instituțiilor de medicină legală, proiect de suflet la care s-a angajat dr. Lucian Pintea, în momentul numirii sale ca Secretar de Stat la Ministerul Sănătății. Inițiativa legislativă aduce medicina legală la nivelul anului 2020, cu efecte benefice asupra întregii rețele specializate din România.

 

Lucian Pintea vine-n sprijinul „meseriașilor” pe domeniu! Știați că Guvernarea PSD a vrut să privatizeze Medicina Legală?

 

„Propunerea noastră vine în contrapartidă la alt proiect legislativ, depus anul trecut, prin care se încerca privatizarea întregii rețele de medicină legală, cu dispariția unor instituții medico-legale care și-au dovedit eficiența în peste 125 de ani de existență și care, de-a lungul timpului, au constituit modele de bună practică și pentru alte țări europene. Acest proiect a fost deja respins de Senatul României și a primit avize negative în comisiile de specialitate din Camera Deputaților.

lucian pintea

Propunerea noastră are în vedere îmbunătățirea activității de medicină legală pentru a răspunde cât mai eficient nevoilor actuale ale beneficiarilor și, de asemenea, facilitează dotarea cu aparatură performantă a rețelei, astfel încât să nu mai fie nevoie să trimitem, în cazuri mai speciale (vezi cazul Caracal), probe pentru a fi examinate în laboratoare medico-legale din alte state.

Acest lucru va duce la creșterea prestigiului sistemului românesc de medicină legală și la atragerea a cât mai multor specialiști si profesioniști în acest domeniu: medici, farmaciști-toxicologi, chimiști, biologi etc.” – a declarat Lucian Pintea.

pintea lucian

 

„În final, trebuie să mulțumesc unei echipe de adevărați profesioniști din rețeaua de medicină legală, profesori universitari de renume, care au depus un efort intens pentru materializarea proiectului. ” – a completat Lucian Pintea.

Proiectul legislativ se află-n Parlament și a obținut avizul Consiliului Superior de Medicină Legală și al Comisiei de Specialitate din cadrul Ministerului Sănătății.