Magazin din Sărățel, închis temporar de Protecția Consumatorilor. S-au dat și amenzi de 40.000 de lei

Un magazin alimentar din localitatea Sărățel a fost închis temporar de comisarii Protecției Consumatorilor. În urma unui control, la acest magazin au fost constatate mai multe nereguli, fiind aplicate și amenzi în valoare totală de 40.000 de lei.

”Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bistrița-Năsăud a desfășurat o acțiune de control privind respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la operatorul economic Pop Constantin Întreprindere Individuală din localitatea Sărățel. În urma acțiunii de verificare, comisarii CJPC Bistrița-Năsăud au identificat mai multe deficiențe, după cum urmează:

  • comercializarea unor produse alimentare (lactate, mezeluri) cu data limită de consum depășită,
  • utilizarea unui spațiu de vânzare insalubru, plin de igrasie, paviment neigienizat,
  • utilizarea unor frigidere neigienizate corespunzător, ruginite, cu urme de mizerie, chedere murdare și a unui congelator cu gheață în exces,
  • lipsa autorizației DSVSA pentru punctul de lucru controlat”, a transmis CJPC Bistrița-Năsăud.

Ținând cont de neregulile constatate, echipa de control a aplicat 3 amenzi contravenționale în cuantum de 40.000 lei.

Totodată, au fost dispuse măsura opririi definitive a comercializării produselor neconforme și măsura opririi temporare a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.

 „Comisarii CJPC Bistrita-Năsăud vor continua acțiunile de verificare a respectării drepturilor consumatorilor și așa cum am demonstrat în diverse cazuri, indiferent de operatorul economic, vor fi luate măsuri urgente de conformare, inclusiv sancțiuni contravenționale complementare”, a transmis șeful CJPC Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!