Maratonul Resuscitării, în 11 iunie, la TeraPlast Arena

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, UPU-SMURD Bistrița, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Fundația pentru SMURD și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud organizează duminică, 11 iunie, la TeraPlast Arena, prima ediție a evenimentului ”Maratonul Resuscitării”.

Aproximativ 100 de medici, asistenți și voluntari ai UPU-SMURD Bistrița și ai Fundației pentru SMURD îi vor învăța gratuit pe cei care vor participa la Maratonul Resuscitării cum să acționeze într-o situație de urgență în care viața unei persoane este pusă în pericol. Participanții vor exersa pe manechine cum pot recunoaște și cum trebuie să intervină în cazul unui stop cardiorespirator sau al înecului și vor efectua manevrele de resuscitare pentru cele trei categorii principale de victime – adult, copil și sugar.

”Sunteți puși în fața unei situații critice în care se află un membru al familiei, un prieten sau chiar o persoană din jur pe care nu o cunoașteți și ați vrea să o ajutați, dar nu știți ce să faceți până la sosirea echipajelor medicale? Situațiile de urgență nu țin cont de vreme, de zi sau noapte! Vă așteptăm în 11 iunie 2023, la prima ediție a Maratonului Resuscitării – Bistrița, ce va fi organizată la TeraPlast Arena, între orele 09:00 – 21:00. Oferind doar 30 de minute din timpul vostru, duminică, 11 iunie 2023, veți afla cum, cu mâinile goale, puteți face diferența dintre viață și moarte! Vă așteptăm în număr cât mai mare la Maratonul Resuscitării! Cine salvează o viață, salvează o lume întreagă”, au transmis organizatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!