Memorialul ”Ioan Coroban” la handbal, la cea de-a XII-a ediție

La finele acestei săptămâni, la Bistrița se va desfășura cea de-a XII-a ediție a Memorialului ”Ioan Coroban” la handbal.

Ediția 2022 a competiției, care onorează memoria fostului președinte al Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud, Ioan Coroban, reunește patru echipe de handbal mixt din Bistrița, Rodna și Năsăud și se va desfășura în data de 11 decembrie, la Sala Polivalentă (Strada Vasile Conta 1) din Bistrița.

Organizatorii – Asociația Județeană de Handbal Bistrița-Năsăud, Comisia Județeană de Arbitri Bistrița-Năsăud și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bistrița-Năsăud – propun un spectacol handbalistic cu multă bucurie, zâmbete și amintiri despre cel care a fost cel mai titrat arbitru de handbal al județului Bistrița-Năsăud.

Ioan Coroban a fost președintele Colegiului Județean de Arbitri Bistrița-Năsăud. A practicat handbalul de la o vârstă fragedă la CSS Bistrița până la terminarea junioratului. Pentru că nu putea sta departe de sportul pe care l-a îndrăgit atât de mult, a devenit arbitru și în scurt timp a devenit foarte apreciat. A arbitrat competiții de la juniori până la seniori, totalizând 457 de jocuri.

Din dorința de a mai juca handbal cu foștii colegi a organizat întâlniri săptămânale, născându-se astfel ideea constituirii unei echipe de Old-Boys. Mai târziu, aceasta s-a concretizat prin înființarea în anul 2006 a clubului „Handsport’. Din nefericire, nu a reușit să vadă finalizată formarea primelor grupe de copii, plecând mult prea devreme dintre noi, în data 19 decembrie 2007.

 

error: Content is protected !!