Mesaje ale oficialităților locale de 1 Decembrie – Ziua Națională a României

În fiecare an, la 1 Decembrie, începând din 1990, este sărbătorită Ziua Naţională a României. Cu prilejul acestei zile, oficialitățile locale și instituțiile publice din Bistrița-Năsăud au transmis mesaje.

Deputatul Diana Morar: ”Marea Unire a însemnat rezultatul voinței unei națiuni întregi, nu doar opera unor politicieni vizionari. Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României și a fost un pas esențial pentru maturizarea instituțiilor democratice ale statului. După mai bine de o sută de ani, putem dovedi, din nou, la fel ca și înaintașii noștri care au săvârșit Marea Unire, că putem fi solidari, încrezători în viitor, uniți și puternici. Să fim mândri de tot ce a dat țara noastră mai bun: olimpici, sportivi, artiști, cercetători, dar și de toți cei care își fac datoria zi de zi pentru binele și siguranța noastră: militari, medici, pompieri, polițiști sau profesori. Să avem încredere că, în ciuda tuturor greutăților, parcursul nostru în Europa și în lume devine unul tot mai solid, un cec în alb dat generaților care vin, o speranță pentru viitor. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”.

Deputatul Bogdan Ivan: ”Dacă nu m-aș fi născut român, aș fi fugit în România!” – A. Păunescu Asta simt clipă de clipă și cu atât mai mult astăzi de Ziua Națională a României, la întâlnirea cu frații români din Bistrița, Beclean și Năsăud! 1 Decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României. Avem datoria morală să cinstim și să purtăm respect eroilor care au luptat cu propria viață pentru libertatea țării noastre. De la ei am primit o țară și doar de noi depinde ce țară vom lăsa copiilor noștri! De noi depinde viitorul. Doar uniți de idealuri, de viziunea unei Românii prospere, vom reuși să lăsăm moștenire o țară modernă cu oameni ce duc o viață fericită și prosperă! LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!”.

Deputatul Daniel Suciu: ”România are viitor! La multi ani români de acasă sau de oriunde ați fi!”.

Deputatul Robert Sighiartău: ”La mulți ani, dragi români, oriunde vă aflați și purtați România în suflet! .

Senatorul Ovidiu Florean: ”La mulți ani, România! La mulți ani, tuturor!”.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan: ”An de an, Ziua Națională a României este un răsunet care ne trezește sentimentele patriotice. Dar este și dovada că prin unitate și faptele noastre avem puterea să clădim și să reclădim o țară. Nimic nu se face de la sine. Pentru Marea Unire din 1918, uniți au luptat și s-au jertfit sute de mii de români. De aceea, dragii mei, aceasta este cea mai importantă și emoționantă sărbătoare a națiunii noastre. Este ziua în care celebrăm curajul, patriotismul, ambiția, unitatea, sentimentele puternice care, generație după generație, ne-au unit în jurul unor proiecte și idealuri majore. Cu profund respect, mă înclin pentru cei ce au luptat și au proclamat în 1918, Marea Unire de la Alba Iulia. De Ziua Națională nu celebrăm doar un eveniment istoric, ci și valorile și ecoul pe care acest proiect de țară ni l-a lăsat moștenire. La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România! Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră și pe noi toți!”.

Suprefectul Ioan Zăgrean: ”Au trecut 104 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, dar dorința de pace și unitate a rămas la fel de arzătoare în inimile oricărui român. Astăzi este ziua noastră, a tuturor celor care simțim și iubim românește, așa că oriunde v-ați afla, dragi români, bucurați-vă! La mulți ani, ROMÂNIA! La multi ani, români!”.

Senatorul Ioan Deneș: ”La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români!”.

Vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca: Ziua Națională a României este un prilej de bucurie pentru români, fiind și ziua în care sărbătorim cu cinste curajul strămoșilor de la 1918. De când suntem ca popor pe acest sfânt pământ, noi, românii trăim cu credința în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la rândul nostru avem datoria să ne iubim țara și să ne mândrim cu ea. <<Într-o țară așa de frumoasă, cu un trecut așa de glorios, în mijlocul unui popor atât de deștept, cum să nu fie o adevărată religie iubirea de patrie și cum să nu-ți ridici fruntea, ca falnicii strămoși de odinioară, mândru că poti spune: Sunt român!>> – Alexandru Vlahuță. La mulți ani, Românie frumoasă! La mulți ani, dragi români!”.

Viceprimarul municipiului Bistrița, Călin Stan: ”La muți ani, români! La mulți ani, România!”.

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca: ”Astăzi, din Parlamentul European, am șansa și onoarea să vă transmit un sincer <<La mulți ani!>>, cu ocazia zilei de 1 Decembrie. Oriunde v-ați afla în lumea aceasta, nu uitați că sunteți români și sufletul să rămână la România. La mulți ani, români! La mulți ani, bistrițeni! La mulți ani, România!”