Mesaje ale oficialităților locale de 1 Decembrie – Ziua Națională a României

În fiecare an, la 1 Decembrie este sărbătorită Ziua Naţională a României. Cu prilejul acestei zile, oficialitățile locale și instituțiile publice din Bistrița-Năsăud au transmis mesaje.

An de an, Ziua Națională a României este un răsunet care ne trezește sentimentele patriotice. Dar este și dovada că prin unitate și faptele noastre avem puterea să clădim și să reclădim o țară. Nimic nu se face de la sine. Pentru Marea Unire din 1918, uniți au luptat și s-au jertfit sute de mii de români. De aceea, dragii mei, aceasta este cea mai importantă și emoționantă sărbătoare a națiunii noastre. Este ziua în care celebrăm curajul, patriotismul, ambiția, unitatea, dar este și un moment în care fiecare reflectăm la ce am făcut și facem noi pentru țară! Patriotismul se vede prin fapte, nu vorbe! 🟦La mulți ani, dragi români!
🟨La mulți ani, România! 🟥Dumnezeu să binecuvânteze țara noastră și pe noi toți!
”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Eroii României sunt românii. La mulți ani, frați români! La mulți ani patriei noastre România!”, a transmis ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

La mulți ani, România! Cel mai frumos loc de pe acest pământ: locul în care te întorci de atâtea ori cu dor și locul care îți este cel mai des în minte! Locul pe care îl numim “acasă “ oricât de departe am pleca, dar care ne așteaptă mereu cu brațele deschise! Locul pe care îl clamăm adeseori, dar cu care în final ne lăudăm și mândrim! La mulți ani, România!”, a transmis și deputatul Diana Morar.

”Să sărbătorim acest 1 Decembrie 2023 privind mai mult la viitor și la responsabilitatea ce o avem față de copiii noștri. Să le construim un viitor de oportunități, să facem ca ei să-și poată împlini cele mai înalte năzuințe aici, în țară. Cu încredere în forțele proprii, vom reuși împreună. La mulți ani, români!”, a transmis deputatul Robert Sighiartău.

”În numele ei ne purtăm toate războaiele, toate contradicțiile și ne clamăm toate adevărurile. Și uneori, tocmai pe ea uităm să o respectăm în fiecare zi, nu doar în 1 Decembrie. Românie, ești lumânarea ocrotită de o bunică în biserică, ești rugăciunea unei copile îngenuncheate, ești mai presus de noi și vremuri. La mulți ani țara mea, la mulți ani români de oriunde!”, a precizat deputatul Daniel Suciu.

”De 1 Decembrie, fiecare român salută cu „La mulți ani, România”, ca un ecou al sentimentului național. Este similar cu a spune „Te iubesc, mamă!”. Necondiționat. Din adâncul ființei. Avem noi un cod genetic, o moștenire, un suflet care nu se lasă copleșit de încercările vieții. Am fost unul dintre puținele neamuri europene care am experimentat contemplația în suferință, cum spunea Mircea Eliade. 1 Decembrie 1918 a fost momentul când sufletul românesc s-a conturat definitiv cu o inimă: Ardealul. Ziua Națională nu este doar o dată istorică, ci principalul reper al unui popor. De atunci suntem întregi.Compleţi. Astăzi, aici, nu încercăm să fim mai făloși ca alţii, ci doar corecți. Să înțelegem istoria de acum 105 ani şi din punct de vedere politic şi social. De ce? Pentru că istoria prezentului este complicată şi poate ne inspirăm. Românul adevărat nu ezită să ceară ajutorul altui român, pentru că spiritul unionist a rămas întreg. Putem să uităm multe zile de naștere, dar ziua noastră națională nu avem cum. Vreau să mulțumesc lui Dumnezeu pentru că sunt român. Așa ca dumneavoastră, oameni buni! La mulți ani!”, a transmis prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

Solemnitatea unei zile mari alături de comunitatea bistrițeană. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor!”, a transmis primarul Ioan Turc.

”La mulți ani, România! La mulți ani românilor de aici și de pretutindeni!”, a transmis viceprimarul municipiului Bistrița, Sorin Hangan.

Ziua Naţională a României este marcată an de an prin evenimente patriotice, în special prin parade militare. În acest an, sub norul de ploaie din județul nostru, am trăit alături de locuitorii orașelor Beclean, Năsăud și Bistrița, profunda mândrie românească, emanată de cei care și-au ales să slujească țara și au defilat în frumoasa uniformă, cu zâmbetul pe buze, contrar vremii de afară! Oriunde vă aflați și orice aer respirați de pe globul pământesc, dragi români, simțiți și iubiți românește!”, a transmis subprefectul județului Bistrița-Năsăud, Ioan Zăgrean.

”În data de 1 Decembrie, România sărbătorește Ziua Națională! Cu acest prilej, adresez cele mai bune gânduri tuturor cetățenilor județului Bistița-Năsăud, românilor de pretutindeni. La mulți ani, tuturor cetățenilor! La mulți ani România!”, a transmis și subprefectul Decsei Atilla.

Ţară faptă, ţară dor/Din pământul tău eu cresc….” La mulți ani, România”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Camelia Tabără.

Ziua Națională a României, ziua în care se împlinesc 105 ani de la Marea Unire este cel mai important moment din istoria noastră, a românilor. Astăzi, mai mult ca oricând avem datoria de a aduce cinste și recunoștință strămoșilor noștri care au dat dovadă de curaj, unitate și dragoste față de țară. Să fim mândri că suntem români, să rămânem uniți, să respectăm și să purtăm în suflet ceea ce ne definește ca națiune. Iar, așa cum Dumnezeu ne iubește pe noi, la fel și noi să ne iubim țara! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români! O zi binecuvântată, tuturor!”, a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ciprian Kecskes Simionca.

În comuna natală a poetului George Coșbuc, întreaga comunitate s-a pregătit de sărbătoare. Cinstirea eroilor și slujba de pomenire, lecția de istorie susținută de părintele paroh Iuliu Morariu, prezentarea de carte realizată de poetul Gelu Vlașin și nu în ultimul rând poeziile scrise de George Coșbuc și recitate de copiii din comunitate arată cât de profund este sentimentul de respect față de strămoși și cât de adânci sunt rădăcinile neamului românesc. Nu au lipsit nici bucatele tradiționale. Implicarea primarului Ioan Pavelea și a întregii administrații în rezolvarea problemelor comunității se vede cu ochiul liber: comuna Coșbuc (Hordou) se dezvoltă într-un ritm alert. Felicitări, domnule primar Ioan Pavelea!
Felicitări, dragi coșbuceni!”
, a fost mesajul transmis de secretarul de stat Monica Săsărman”, a transmis secretarul de stat Monica Săsărman.

”La mulți ani, România! La mulți ani, români de pretutindeni! Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne călăuzească în toate încercările noastre de a face țara noastră mai frumoasă și mai bună!”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

”De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, colectivul Casei Județene de Pensii Bistrița-Năsăud vă dorește multa sănătate, fericire și să vă bucurați că sunteți români. La Mulți Ani plini de realizări!”, a transmis Casa de Pensii Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *