Meteo BN: Începând de luni, vreme în general frumoasă în județ

FOTO: Cornel Ciocan

Începând de săptămâna viitoare, vremea va fi în general frumoasă în județ, informează Mihai Bălan de la Meteo.BN.

”Dacă în ultima perioadă alternanța a fost cuvântul de bază, cu precipitații sub toate formele, cu răciri, încălziri, înnorări, înseninări și vice versa, următoarea perioadă intră pe un făgaş cuminte, stabil, fără evenimente meteo notabile. Responsabilă, extinderea, peste mare parte a teritoriului european, a unei vaste arii de presiune ridicată care va bloca orice activitate.

Astfel, începând de luni, vremea va deveni, până la sfârșitul săptămânii viitoare cel puţin, în general frumoasă. Spun „în general” pentru că, odată aria de presiune ridicată așezată, zonele joase de relief pot fi învăluite în cețuri sau nori joşi, dar astfel de fenomene vor fi de interes local și vom vedea pe parcurs ce șanse de reușită au. În schimb, pentru că cerul va fi, totuși, pe arii extinse senin, în primele zile valorile termice vor cunoaște o amplitudine largă noapte – zi, cu valori spre sau sub limita de ger mai ales în depresiuni (în primele zile şi în rest). Astfel, minime sub -10°C sunt posibile dimineața dar şi maxime preponderent pozitive, în condiții de soare, peste zi. Toate acestea, repet, până spre finalul săptămânii viitoare.

Apoi, cel mai probabil de vineri, masa de aer rece din primele zile va fi înlocuită, treptat, de un aer mai cald adus din partea posterioară a ariei de presiune ridicată menționată. In aceste condiții, vremea va intra într-un proces de încălzire substanţial, cu valori termice pozitive pe tot parcursul zilelor”, a precizat Mihai Bălan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *