Meteo.BN: Ploi în județ, de mâine și până la finalul săptămânii

Mihai Bălan de la Meteo.BN a emis, luni, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată, vânt și averse torențiale, valabilă de marți și până la finalul săptămânii la nivelul întregului județ Bistrița-Năsăud.

”Individualizarea unui nucleu rece de altitudine în bazinul vestic al Mării Negre va determina o instabilizare a condițiilor atmosferice în județul nostru.

Începând de mâine ṣi până cel puțin spre finalul săptămânii, vor fi perioade de timp cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie ṣi punctiform, căderi de grindină de mici dimensiuni.

Cantitățile de apă vor deveni însemnate, iar în timp scurt (local ) ṣi prin acumulare, se pot acumula peste 35 – 40 l/mp.

Gradul de manifestare a fenomenelor va fi mai accentuat în parte a doua a zilelor amintite, iar caracterul averselor va fi unul local. Astfel, nu va ploua peste tot în acelaṣi timp, dar parametrii vor avea valori optime pe toată suprafața județului. În aceste condiții, regimul termic se va mai pondera, maximele urmând a nu mai depăṣi 22°C”, a explicat Mihai Bălan de la Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!