Meteo BN: Răcire accentuată a vremii, ploi însemnate cantitativ și ninsori în zona montană

Începând de marți seara, vremea în Bistrița-Năsăud se va schimba radical, informează Mihai Bălan de la ONG Meteo.BN, care a emis și o informare meteo în acest sens.

”Începând cu seara zilei de marți, 16 aprilie, vremea se va schimba şi se va înrăutăți. Marți noaptea ṣi pe parcursul zilelor de miercuri şi joi, aria de precipitații va fi în extindere şi în intensificare. Va ploua, temporar însemnat cantitativ iar în zonele de deal ṣi de munte din nordul ṣi estul județului cantitățile acumulate vor depăşi 40 l/mp, local 50-55 l/mp. La început, ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor putea fi însoțite de descărcări electrice ṣi intensificări de vânt.

Miercuri noapte ṣi joi dimineață, pe fondul transportului unei mase de aer rece dinspre NV-ul continentului, începând dinspre zonele montane înalte către zonele submontane, depresionare şi de deal, ploile se vor transforma în lapoviță ṣi ninsoare. La altitudini de peste 1400 m. va ninge viscolit ṣi se va depune strat de zăpadă consistent.

Începând cu ziua de miercuri, transportul unei mase de aer rece, de origine maritim-polară, va coborî regimul termic în tot județul sub mediile multianuale ale perioadei. Valorile maxime de temperatură vor fi cuprinse, în general, între 6 şi 13°C . În week-end, pe fondul degajării cerului, minimele nocturne vor scădea sub pragul de îngheț în zonele depresionare ṣi pe văile superioare, unde valorile pot atinge -3/-2°C. Aici se va forma brumă ṣi îngheț la sol. În zonele joase din restul județului sunt posibile valori spre pragul de îngheț sau uşor sub, 0/-1°C, şi aici riscul de brumă fiind ridicat”, a transmis Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *