FOTO: Cornel Ciocan

Meteo.BN: Vreme în răcire accentuată în județ!

Începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea la nivelul județului Bistrița-Năsăud va intra într-un proces de răcire accentuată, avertizează Mihai Bălan de la ONG Meteo.BN.

Vreme în răcire accentuată! Începând de la noapte, vom trece în sectorul rece al ciclonului care a adus situația de ieri, astfel vremea se va răci accentuat. Dacă astăzi maximele termice saltă spre 15°C, mâine de abia dacă trecem de 0 și vom avea ninsori slabe local”, a precizat Mihai Bălan, care a adăugat că evenimentele hidrologice severe se vor termina, debitele apelor urmând să fie în scădere.

Totodată, meteorologii au emis, sâmbătă, două alerte cod galben de intensificări ale vântului, valabile până duminică după-amiaza, la început în 26 de judeţe, iar ulterior în zone din 10 judeţe.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 2 decembrie, ora 12:00 – 3 decembrie, ora 03:00, vântul va avea intensificări în Banat şi în Crişana, cu viteze în general de 55 – 65 km/h. În Carpaţii Occidentali şi Meridionali, iar seara şi noaptea şi în Carpaţii Orientali vor fi rafale de 60 – 80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, peste 90 – 100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45- 55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului.

Totodată, pe parcursul zilei de duminică, între orele 3:00 – 14:00, în Carpaţii Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 – 80 km/h, în timp ce la altitudini de peste 1.700 de metri vor fi rafale de 90 – 110 km/h.

ANM precizează că, din noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, începând cu regiunile vestice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *