Meteo.BN: Vreme instabilă, astăzi, în Bistrița-Năsăud

FOTO: ONG Meteo.BN

Vremea va fi în general instabilă, astăzi, peste zi, în județul Bistrița-Năsăud, precizează administratorul asociației Meteo.BN.

”Vremea va fi în general instabilă, astăzi, peste zi, în județ. După aversele scurte din orele dimineții, din nou așteptăm ploi, în orele după – amiezei și diseară, când instabilitatea va fi crescută, aşteptăm averse cu caracter torențial, vânt cu aspect de vijelie si punctiform, căderi de grindină. Cantitățile de apă acumulate într-un timp scurt vor depăşi, local, 25 / 35 l/mp . Acestea vor avea caracter local dar condiții sunt peste tot. Maximele de astăzi vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 25°C în zonele submontane și 28°C, la podiş iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între 14°C in depresiuni şi 17°C în zonele joase. La Bistrița, vremea va fi instabilă, astfel cerul va fi temporar noros. Sunt si aici condiții de averse, fenomene electrice, din nou după-masă si diseară. Maxima zilei va atinge 28°C”, a transmis Meteo.BN.

Și Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă în mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud.

”În intervalul 19 iulie, ora 12:00 – 20 iulie, ora 10:00, la început în Banat, iar spre seara și noaptea și în Oltenia, vestul Munteniei, Maramureș și local în Transilvania și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale (în intervale foarte scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp)”, precizează ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!