Miercuri, la Bistrița, Supercom ridică pubela galbenă

Conform noului calendar de colectare a deșeurilor din Bistrița-Năsăud, în ziua de miercuri din cea de-a 3-a săptămână din lună este programată colectarea deșeurilor reciclabile din plastic/metal, adică pubela galbenă, precizează ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Cetățenii care dețin cantități mai mari de deșeuri reciclabile din plastic/metal, care nu încap în pubela galbenă sunt rugați să depună excesul de deșeuri reciclabile în saci transparenți lângă pubela galbenă. Acești saci cu deșeuri din plastic/metal vor fi ridicați de Supercom odată cu pubela galbenă. Vă rugăm să nu amestecați deșeurile reciclabile din hârtie/carton și din sticlă cu fracția de plastic/metal, având în vedere faptul că există date separate pentru ridicarea fiecărui tip de deșeuri reciclabile. De asemenea, vă rugăm să nu mai depuneți în pubela galbenă deșeuri reziduale( deșeuri alimentare, șervețele folosite, pampersuri, cenușă, pământ rezultat din măturatul curților, etc), deșeuri vegetale, deșeuri textile, sau deșeuri provenite din construcții”, a transmis ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Efortul de a colecta deșeurile reciclabile pe fracții separate este important pentru a crește gradul de valorificare și reciclare al acestora. Din acest motiv, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate, să respecte inscripțiile de pe recipienții de colectare a deșeurilor și să nu amestece deșeurile reciclabile între ele.

Mai multe informații despre noul program de colectare a deșeurilor puteți afla accesând www.adideseuribn.ro, secțiunea Calendar Colectare sau la Dispecerat Supercom – 0263.944.

error: Content is protected !!