Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene începe încărcarea cardurilor sociale în valoare de 250 de lei

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene începe, vineri, încărcarea cardurilor sociale pentru alimente în valoare de 250 de lei pentru beneficiarii măsurii ”Sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate în perioada 2024-2027”.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, încărcarea cardurilor va avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare, etapizat: în prima parte a săptămânii aproximativ 1,6 milioane de beneficiari vor primi sprijinul pe carduri, urmând ca aproximativ un milion de persoane să primească sprijinul în cea de-a doua parte a săptămânii.

Concomitent, se vor distribui 90 de mii de carduri pentru noii beneficiari eligibili, care vor ajunge la aceștia prin Poșta Română.

Prima categorie de persoane pentru care se face alimentarea suporturilor electronice sunt pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”, se arară în comunicat.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene precizează că, începând cu acest an, persoanele vulnerabile cu venituri nete mai mici de 2.000 lei vor beneficia de cardurile sociale pentru alimente și mese calde în valoare de 250 lei, o dată la două luni. Anterior, au beneficiat de acest sprijin persoanele cu venituri nete mai mici de 1.700 lei. Tot din acest an, aceleași categorii de persoane vulnerabile vor beneficia, de două ori pe an, de pachete cu alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *