Ministrul Bogdan Ivan a condus delegația României la reuniunea informală a miniștrilor Digitalizării și Telecomunicațiilor de la Leon, Spania

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a condus delegația României la reuniunea informală a miniștrilor Digitalizării și Telecomunicațiilor, organizată de președinția spaniolă a Consiliului Uniunii Europene în orașul Leon, în perioada 23-24 octombrie.

Agenda a inclus subiecte de actualitate precum asigurarea drepturilor digitale ale cetățenilor europeni, viitorul infrastructurilor de telecomunicații și acțiunile concrete pe care Statele Membre le pot implementa pentru atingerea obiectivelor Decadei Digitale.

Ministrul Bogdan Ivan a reiterat susținerea României pentru propunerile Uniunii în ceea ce privește drepturile digitale ale cetățenilor, precizând că „drepturile online ale românilor trebuie să fie protejate la fel de eficient ca drepturile lor offline, în Uniunea Europeană”.

În cadrul sesiunilor de lucru, oficialul român a evidențiat faptul că digitalizarea este un proces care, odată început, nu mai poate fi oprit niciodată și tocmai de aceea transformarea digitală nu poate lăsa pe nimeni în urmă.

Totodată, ministrul Bogdan Ivan a prezentat performanțele României în sfera conectivității digitale, în special a FTTP (Fibre-to-the-Premises), unde țara noastră înregistrează cele mai bune rezultate din UE și încă progresează rapid, cu 95,6% din gospodării acoperite, ca urmare a unei creșteri cu 8,5%.

Ministrul Bogdan Ivan a purtat discuții aplicate cu Thierry Breton, Comisar European pentru Piața Internă și cu Doreen Bogdan-Martin, secretar general al ITU (International Telecommunications Union).

De asemenea, a avut întrevederi și discuții bilaterale cu Riisalo Tiit, ministrul estonian al Afacerilor Economice şi al Tehnologiei informației, Silvio Schembri, ministrul Economiei și Fondurilor Europene din Malta, precum și cu Mario Campolargo, secretar de stat pentru Digitalizare și Modernizare Administrativă din Portugalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *