Ministrul Bogdan Ivan: Am stins conflictul de muncă de la Poștă Română!

Conflictul de muncă de la Poștă Română a fost stins, iar angajații acestei instituții care s-au aflat în grevă generală și-au reluat miercuri activitatea, informează ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Potrivit acestuia, salariații Poștei Române vor beneficia de o creștere salarială cuprinsă între 350 și 400 de lei.

În urma a zeci de ore de negocieri, am stins conflictul de muncă de la Poștă Română și oamenii s-au întors de astăzi la muncă. Azi a fost înregistrat oficial Contractul Colectiv de muncă la ITM și astfel oamenii au garanția unei creșteri salariale concrete. Creșterea salarială va fi cuprinsă în medie între 350 și 400 de lei net, de la 1 iulie și 1 septembrie. Modul în care va fi acordată creșterea se va stabili de comun acord, între sindicat și managementul companiei. Cel mai important lucru este ca pensiile vor fi distribuite la timp și că cei 21.500 de angajați ai Poștei Române au o predictibilitate în politica salarială”, a precizat ministrul Bogdan Ivan, care a mulțumit liderilor sindicali și echipei de negociere de la Poșta Română.

Reamintim că angajaţi ai Companiei Naţionale „Poşta Română” au intrat de luni, ora 00:00, în grevă, cerând creşterea cu 400 de lei net a salariilor, precum şi majorarea sporului de loialitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!