Ministrul Bogdan Ivan: Debirocratizăm România! Susținem tinerii fermieri și zonele rurale în depunerea proiectelor!

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, anunță că au fost luate măsuri pentru a veni în sprijinul tinerilor fermieri care doresc să acceseze fonduri pentru realizarea de investiții în zonele rurale.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Bogdan Ivan a precizat că a fost simplificată procedura de depunere a dosarelor pentru proiecte finanțate prin intermediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

”La sfârșitul lunii aprilie am discutat cu reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud și cei ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din Bistrița-Năsăud pentru a debloca programele de finanțare și a aduce modificări substanțiale aberațiilor din regulamente pentru atragerea și facilitarea dezvoltării sustenabile a întreprinderilor în zonele rurale. În mai puțin de două luni, am reușit să facilităm depunerea dosarelor pentru proiecte MADR-AFIR. Acum, înregistrarea în BND de pe CNP pe CUI se poate face în baza Certificatului constatator. De asemenea, o exploatație comercială de Tip A poate fi comună pentru două sau mai multe specii de animale, cu separarea acestora în cadrul exploatației (excepție: exploatațiile comerciale de Tip A pentru porcine). Datorită acestei decizii, peste 3.000 de agricultori din județul Bistrița-Năsăud vor putea să acceseze programul Tânărul Fermier“, a explicat Bogdan Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!