Ministrul Bogdan Ivan, felicitat de premierul Marcel Ciolacu pentru că a reușit să deblocheze proiectul cloud-ului guvernamental

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a fost felicitat, joi, în timpul ședinței de Guvern, de premierul Marcel Ciolacu pentru că a reușit să deblocheze proiectul cloud-ului guvernamental.

Vreau să-l felicit pe cel mai tânăr membru al Guvernului, pe domnul ministru Bogdan-Gruia, pentru că a reuşit să deblocheze după trei ani proiectul cloud-ului guvernamental. Este cel mai important proiect al statului în materie de transformare digitală a administraţiei din România şi îmi doresc ca de anul viitor să-l vedem şi funcţional”, a spus premierul Ciolacu, în debutul şedinţei Guvernului din 28 decembrie.

Pe 19 decembrie, în timpul discuţiilor din Comisiile parlamentare de buget-finanţe pe marginea bugetului, ministrul Bogdan Ivan preciza că a fost aprobată forma finală a arhitecturii cloud-ului guvernamental, în urma negocierilor cu Comisia Europeană.

”Astăzi am primit o informaţie extrem de utilă şi de bună. În urma unor discuţii şi negocieri cu cei de la Comisia Europeană, a fost aprobată forma finală a arhitecturii cloud-ului guvernamental, ceea ce înseamnă că în cel mai scurt timp va fi adoptată şi Ordonanţa de Guvern 89 cu modificările şi completările ulterioare, prin care vom începe efectiv procedurile pentru achiziţii publice în domeniul cloud-ului dedicat”, a precizat ministrul Bogdan-Gruia Ivan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *