Ministrul Bogdan Ivan: Finanţare de 100 de milioane de euro pentru digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi optimizarea Platformei Informatice pentru Asigurările de Sănătate

Finanţarea pentru digitalizarea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi optimizarea Platformei Informatice pentru Asigurările de Sănătate (PIAS) a fost majorată de la 70 de milioane de euro la 100 de milioane de euro fără TVA, a informat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Parteneriatul dintre Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Ministerul Sănătății dă rezultate. Proiectele esențiale de digitalizare ale Ministerului Sănătății au fost suplimentate cu 30 de milioane de euro. În total, 100 de milioane de euro vor fi folosite pentru ca sistemul de gestiune al cardurilor de sănătate să nu mai înregistreze niciodată blocaje”, a precizat ministrul Bogdan Ivan.

Sursa citată a menționat că termenul de implementare este anul 2025, însă până atunci peste 25.000 de furnizori de servicii medicale (spitale, ambulatorii de specialitate, laboratoare, medici de familie, farmacii, furnizori de dispozitive medicale, furnizori de îngrijire la domiciliu) vor fi conectaţi la noua platformă PIAS.

Această platformă va avea funcționalități noi, va asigura optimizarea fluxurilor de date, va permite digitalizarea completă a actului medical și va asigura interoperabilitatea sistemelor informatice, mii de ore câştigate de personalul medical şi de pacienţi, care nu vor mai plimba hârtii”, a mai explicat Bogdan Ivan.

Ministerul Sănătății a subliniat că ”modificările la PIAS vor asigura un mediu prietenos și accesibil pentru utilizatori, inclusiv pentru cei cu dizabilități, și vor îmbunătăți interconectarea și interoperabilitatea sistemului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *