Ministrul Bogdan Ivan: Managementul Poștei Române a rămas oarecum surd la ceea ce au reclamat foarte mult oamenii. Avem un blocaj acolo

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, a vorbit vineri, la Beclean, despre situația de la Poșta Română, afirmând că în momentul de față există un blocaj în cadrul companiei.

”În momentul de față, cred că am depășit a şaptea sau a opta rundă de negocieri și am mediat această rundă de negocieri între managementul Poștei Române, consiliul de administrație și sindicatul liber din Poșta Română. Până în momentul de față, din datele pe care le am și le am actualizate, managementul Poștei Române a rămas oarecum surd la ceea ce au reclamat foarte mult oamenii. Am căutat o zonă de mediere. Din păcate, avem un blocaj acolo. Facem eforturi legale, pe care le avem prin lege pentru a media acest conflict și pentru a nu ajunge în situația în care oamenii să nu-și primească drepturile și Poșta Română să nu furnizeze aceste servicii. L-am căutat inclusiv în această săptămână pe domnul director al companiei pentru discuții practice cu cei din sindicat. Din păcate, este plecat din țară, fără să informeze pe nimeni, fără să informeze acționarul majoritar, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Consiliul de Administrație și e plecat și printr-o zonă puțin mai exotică, ca să spun așa, undeva prin China, pentru a seta tot felul de lucruri. Nu știu. Aștept cu mare interes reîntoarcerea în țară a domnului director general și explicații foarte clare în fața acționarului majoritar și în fața sindicatului pe această temă pentru a debloca situația. Eu am avut un dialog constructiv și cu sindicatele și cu o parte din managementul companiei, în speță cu cei din consiliul de administrație, dar executivul este acolo. Știm foarte bine că vorbim despre o companie națională care în baza Ordonanței 109 a făcut selecția administratorilor, prin urmare, vorbim despre lucruri care sunt setate și căutăm o formă de a găsi o soluție de a depăși această situație. Ce e foarte important? Ca oamenii să-și primească salariile la timp, ca să se dezvolte infrastructura Poștei Române și să fim într-o situație în care serviciile pe care le oferă se diversifică, într-o formă în care oamenii câștigă, salariaţii câștigă mai mulți bani și serviciile pe care le oferă sunt mult mai complexe decât astăzi”, a spus ministrul Bogdan Ivan.

Miercuri, angajaţi ai Poştei Române din întreaga ţară s-au aflat în grevă de avertisment timp de două ore.

Principalele revendicări ale lucrătorilor poștali vizează o creștere salarială de 400 lei net pentru angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10.

Sindicaliștii avertizează că, dacă situaţia negocierilor pe contractul colectiv de muncă nu se va remedia, va fi declanşată, pe 29 martie, greva generală care va presupune oprirea lucrului în compania Poşta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *