Ministrul Bogdan Ivan: România a înregistrat cifre record în ceea ce privește locurile de muncă pentru tineri

Anul trecut, România a înregistrat cifre record în ceea ce privește locurile de muncă pentru tineri, prin intermediul programelor de sprijin derulate de Guvern fiind create peste 55.000 de job-uri, potrivit ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan.

Guvernarea PSD a generat în anul 2023 peste 55.000 de locuri de muncă pentru tineri, prin programe de sprijin guvernamental. Partidul Social Democrat a implementat măsuri concrete pentru ca tinerii noștri să rămână în țară, să lucreze aici, alături de familie și prieteni. România a înregistrat cifre record în ce privește locurile de muncă pentru tineret, ca urmare a măsurilor active de ocupare derulate de Ministerul Muncii, condus de PSD”, a precizat ministrul Bogdan Ivan într-o postare pe o rețea de socializare.

Potrivit demnitarului, printre măsurile luate pentru a îi determina pe tineri să rămână în țară s-au numărat și acordarea unui sprijin semnificativ mediului privat pentru ca acesta să înființeze locuri de muncă pentru tânăra generație, dar și a unor prime pentru tinerii care aleg să lucreze în țară.

Guvernul asigură mediului privat banii pentru plata salariilor tinerilor pe care-i angajează, timp de un an de zile. Astfel, se acordă 2.250 de lei/lună pentru tinerii absolvenți de învățământ sau cei cu vârsta de până la 30 de ani; 2.250 lei/lună pe durata contractului de stagiu de 6 luni pentru absolvenții de învățământ superior; 2.392 lei/lună, pentru minim un an și maximum trei ani pentru tinerii cu risc de marginalizare socială. Suplimentar, tinerii care se angajează sunt sprijiniți cu: o primă de activare – 1.000 lei pentru angajare, minim 3 luni, pentru șomerii ne-indemnizați care își găsesc un loc de muncă; o primă de inserție – 1.794 de lei pentru absolvenții din evidențele ANOFM care își găsesc un loc de muncă în termen de 60 de zile de la absolvire. Se acordă jumătate din primă la angajare, jumătate după 12 luni”, a explicat Bogdan Ivan, cel mai tânăr ministru din Guvernul condus de Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *