Ministrul Economiei, Florin Spătaru, vizită de lucru în Bistrița-Năsăud; întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri

În perioada 20 – 21 aprilie, ministrul Economiei, Florin Spătaru, efectuează o vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud, unde are programate întâlniri cu reprezentanți ai mediului de afaceri local.

Potrivit deputatului PSD Bogdan Ivan, scopul principal al vizitei ministrului Economiei în județ este de a informa antreprenorii cu privire la schemele de ajutor de stat pe care pot să le acceseze pentru dezvoltare.

Încă de dimineață, am vizitat două fabrici importante – TeraPlast și TeraSteel. A urmat o foarte bună întâlnire de lucru cu mediul de afaceri din județul Bistrița-Năsăud, urmând să mergem la o altă companie foarte importantă, cu o fabrică de biomasă la Ilva Mică, fiind vorba despre compania Frasinul. De asemenea, mâine dimineață, vor avea loc alte două întâlniri cu două companii foarte importante din județul nostru – Rombat și Comelf. Domnul ministru va vizita zonele de producție. Ideea de bază și scopul principal al întâlnirii noastre este de a informa antreprenorii legat de schemele de ajutor de stat pe care pot să le acceseze pentru dezvoltarea producției. În acest sens, domnul ministru a avut toată deschiderea în a prezenta ceea ce se poate finanța astăzi și ce urmează să se finanțeze în perioada viitoare, ca și scheme de ajutor de stat. Ne dorim să știm din timp cum putem optimiza programele pentru ca antreprenorii din județ să poată să acceseze acești bani care vin din partea statului român și să creștem cât mai mult din punct de vedere economic”, a declarat joi, într-o conferință de presă, deputatul PSD Bogdan Ivan.

La rândul său, ministrul Florin Spătaru a precizat că, pe lângă prezentarea schemelor de ajutor de stat de care pot beneficia antreprenorii, s-au purtat discuții și cu privire la programele care vor fi inițiate după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, va deveni premier.

Am avut discuții cu companii din Bistrița-Năsăud, discuții aplicate, organizate de Camera de Comerț și Industrie. Am prezentat schemele pe care le avem în continuare în derulare, dar și proiectele și programele pe care le vom iniția după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, va deveni premier și le vom pune în aplicare în perioada imediat următoare. Am vorbit de schema de ajutor de stat pentru materiale de construcție, inclusiv la Teraplast, dar și cu alte companii. Am discutat despre schema de ajutor de stat pe care vrem să o inițiem pentru producția agricolă, pentru producția alimentară și despre activitățile pe care Ministerul Economiei le derulează în acest moment cu mediul de afaceri”, a declarat ministrul.

Acesta a adăugat că asemenea întâlniri au avut loc și în alte județe ale țării.

Doar prin această comunicare, doar prin discuții aplicate, pragmatice, chiar și critici sau sugestii putem să venim cu strategii coerente, putem să discutăm cum vom putea să implementăm aceste scheme, strategii în economia reală. Economia reală este aici, în teritoriu, nu în birourile de la București. Am făcut în mai multe județe acest fel de întâlniri pentru că din teritoriu putem să obținem atât informații, dar și sugestii pentru proiectele viitoare. Am propus, de asemenea, ca la Ministerul Economiei să avem discuții și cu celelalte ministere, în așa fel încât să creăm un mediu interinstituțional pentru a putea dezbate problema operatorilor economici, a celor care au programe de dezvoltare, dar care se confruntă și cu diverse probleme complexe – forța de muncă, probleme de mediu, legate de noul context economico-social sau geopolitic. Noi ne asumăm acest rol de a aduce la aceeași masă mediul de afaceri, dar și instituțiile publice pentru a putea asigura continuitate și sustenabilitate”, a adăugat ministrul Florin Spătaru.

În vizita sa în Bistrița-Năsăud, ministrul este însoțit de parlamentarii Ioan Deneș, Daniel Suciu și Bogdan Ivan, de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, precum și de primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!