Ministrul Educației, despre noile MANUALE: „oricine poate propune modificări!” Liviu Pop amintește despre o mafie a editurilor, pe care PSD-ul ar fi stopat-o prin înființarea Editurii Didactice și Pedagogice!

Ministrul Educației a fost prezent astăzi la Bistrița și a vorbit despre manualele care vor fi pregătite pentru clasele 1-6.

Liviu Pop, despre MAFIA editurilor!

Liviu Pop îi invită pe toți autorii de manuale să participe la acest proces de reformă a educației și susține că s-a terminat cu monopolul unor edituri care controlau acest aspect vital al educației.

„NU mai este o competiție între edituri, care blocau că așa era legea atunci… 3 edituri blocau accesul altor autori de manuale și dictau ce și cum să facă manualele. NU intru în detaliu! Astăzi, orice cetățean din lume care vrea să scrie un manual școlare pe programa școlară pentru clasele 1-6 care, depune proiectul de manual la Editura Didactică și Pedagogică , se face evaluare astfel încât în luna mai a acestui an să avem toate manualele licitate în așa fel încât pentru prima dată după 27 de ani să avem absolut toate manuale în școli. Ăsta este calendarul!”  a spus Ministrul Educației.

 

Cum se vor realiza manualele?

„Nu o să îi mai blocheze nimeni… pot să participe toți autorii! Se va face o primă evaluare… dau un exemplu: primii autori de manuale… dau un exemplu: la matematică vor fi 10 autori de manuale, primii 3 vor intra la evaluare la nivelul fiecărei unități școlare.. fiecare profesor va evalua și va spune dintre cele 3 variante care-i mai bună, se face competiție națională ți cine va ieși pe locul unu va fi manualul de bază la nivel național. NU o să-l facă nimeni dintr-un birou, de la Minister că așa i se pare lui că trebuie să funcționeze școala. Apelul meu este acela ca toți cei care vor să scrie manuale să se apuce de lucru pentru că avem nevoie în sistemul de învățământ de manuale de calitate. Va fi un manual de bază care va fi corespondentul fiecărei programe școlare pentru noua curriculă 1 – 6.” – a spus Liviu Pop.

ATENȚIE la manualele auxiliare ne-autorizate! Profesorii ce le folosesc riscă sancțiuni! 

„Profesorii care vor utiliza manuale auxiliare neautorizate de Ministerul Educației Naționale vor avea o problemă legată de contractul individual de muncă.” – asigură Ministrul Educației!

error: Content is protected !!