VIDEO: Miros de gaz la Colegiul Național Andrei Mureșanu! Circa 850 de elevi și profesori, evacuați

Circa 850 de elevi și profesori de la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița au fost evacuați, joi dimineața, din unitatea de învățământ, după ce în clădire s-a simțit miros de gaz, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

La fața locului intervin mai multe echipaje ale ISU, iar o echipă a distribuitorului de gaz efectuează cercetări pentru identificarea și remedierea posibilei defecțiuni.

Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Intervenția este coordonată din teren de către inspectorul șef al ISU Bistrița Năsăud, Cristian Bucur, și de către prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă.

În acest moment, intervenția este în plină desfășurare.

ACTUALIZARE 1

”Se efectuează măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât și în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse și nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU – EON Gaz. Continuă activitatea de măsurare-verificare-recunoaștere“, a mai transmis ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 2

Sursa mirosului de gaz resimţit joi dimineaţa la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa nu a fost identificată, spune prefectul Teofil Cioarbă.

”În urma sesizării Serviciului de Urgenţă 112 a unei semnalări de miros de gaz, 850 persoane (elevi şi profesori) au fost evacuate din imobilele Liceului ‘Andrei Mureşanu’ din municipiul Bistriţa. Au fost efectuate verificări la faţa locului de către echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, E.ON Gaz şi Aquabis SA Bistriţa pentru identificarea şi remedierea unor eventuale defecţiuni. De asemenea, au fost efectuate măsurători cu aparate specifice, atât la liceu, cât şi în zona adiacentă. Nu au fost identificate surse şi nici valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte ISU-E.ON Gaz. (…) Apreciem promptitudinea de care au dat dovadă cadrele didactice în evacuarea instituţiei, precum şi operativitatea şi profesionalismul colegilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud“, a transmis prefectul Teofil Cioarbă pe Facebook.

La faţa locului s-au deplasat şi primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, și reprezentanţi ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

”În cursul acestei dimineți, în incinta Colegiului Național „Andrei Mureșanu” s-a semnalat un puternic miros de gaz. S-a dispus imediat evacuarea elevilor, profesorilor și a personalului auxiliar, cursurile fiind ulterior suspendate. Din fericire, nu au fost victime, iar angajați ai Delgaz au efectuat verificările necesare pentru a se asigura că nu mai există niciun pericol. Voluntarii SVSU Bistrița, alături de primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, s-au deplasat la fața locului, asigurându-se că sunt luate toate măsurile pentru îndepărtarea eventualelor riscuri. Municipalitatea va continua să monitorizeze situația și va întreprinde tot ceea ce este necesar pentru un climat de siguranță în derularea procesului de învățământ”, a transmis Primăria Bistrița.

ACTUALIZARE 3

”În urma monitorizării situației semnalate în cursul dimineții, echipele de la distribuitorul de gaz au constatat ca nu este miros de gaz metan și nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea au fost efectuate măsurători și pe străzile adiacente nedetectându-se scurgeri de gaz metan”, a mai transmis ISU Bistrița-Năsăud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!