Miting la Bistrița! Au HUIDUIT în fața sediului PSD! La Primărie, i-au strigat: „Crețule, NU uita, va veni și vremea ta,Crețule NU uita, DNA-i pe urma ta! „

Aproximativ 200 de protestatari au ieșit în stradă la Bistrița. Oamenii s-au adunat în fața Prefecturii și au scandat lozinci anti-PSD. La un casetofon se auzeau versurile lui Cristian Pațurcă: „Mai bine golan decât activist, mai bine mort, decât comunist!

Florin Chereji, liderul ONG-ului „Bistrița Civică”a vorbit la portavoce despre modificarea legilor justiției, dar a amintit și despre excursia lui Crețu, la schi în Austria. Mulțimea huiduia la fiecare frază rostită de Chereji și s-a încălzit, treptat. Chereji i-a chemat pe bistrițeni la dezbaterile pe buget care vor avea loc în această lună.

Brusc, mulțimea s-a îndreptat spre sediul PSD!

După o oră de scandări în fața Prefecturii, manifestanții s-au îndreptat spre sediul P.S.D, mișcare spontană care NU era prevăzută în calendarul evenimentelor. Jandarmii s-au mobilizat de urgență și au însoțit cordonul de manifestanți pe tot parcursul traseului.

La sediul PSD, mulțimea tensionată a strigat: „PSD, ciuma roșie” și „DNA, să vină să vă ia!” Au fost momente delicate, deoarece oamenii furioși se aflu la câțiva centimetri de vitrinele sediului de pe Șincai și exista riscul ca totul să degenereze, dacă cineva ar fi spart unul din geamuri.

Jandarmii au asistat de pe margine la acest protest și au evitat gesturile provocatoare.

 

La Primărie l-au HUIDUIT pe Crețu și i-au adus aminte de DNA!

După aproximativ 5 minute de scandări anti-PSD și anti-Dragnea, mulțimea s-a deplasat de la sediul PSD înspre Primăria Bistrița și a scandat împotriva primarului. „Crețule, NU uita, va veni și vremea ta, Crețule, NU uita DNA-i pe urma ta!” sau „Ieși fară, javră ordinară! „

S-a cântat „Deșteaptă-te române!” … în fața statuii lui Mureșanu!

În fața statuii lui Andrei Mureșanu, oamenii s-au aliniat și au ascultat imnul României, care se auzea de la un magnetofon. În continuare s-a mers pe traseul Pietonal – Grigore Bălan – Han – Lamă.

La Lamă s-a strigat: „Jos comunismul!”

În fața monumentului dedicat Revoluționarilor, protestatarii au scandat Jos Comunismul, Ieșiți din casă, dacă vă pasă! De la balcon, oamenii au ieșit curioși să vadă ce se întâmplă. Coloana de manifestanți s-a îndreptat pe strada Andrei Mureșanu și au intrat pe Crinilor, spre Prefectură.

Protestul s-a desfășurat între orele 18 – 20.30. Mâine seară se anunță noi mișcări de protest în municipiu.

CLICK pentru mai multe POZE

error: Content is protected !!