Modernizarea DJ 173, între Șieu – Teaca și Teaca – Ocnița, în grafic. Lucrările pe DJ 162, între Șilivașu de Câmpie și Șopteriu, aproape gata

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, și specialiști din cadrul instituției au evaluat stadiul lucrărilor de pe mai multe tronsoane de drumuri județene.

Astfel, o vizită de lucru a fost efectuată pe tronsoanele Șieu – Teaca și Teaca – Ocnița din Drumul Județean 173, unde lucrările sunt în grafic și vor fi gata la finalul verii.

”Suntem în grafic cu modernizarea DJ 173 Șieu – Teaca – Ocnița [25,66km]. Până la sfârșitul acestei veri, vom circula pe un drum modernizat, la cele mai noi standarde europene. Lucrările de modernizare vizează: stabilizare teren, straturi de fundație din balast, straturi de bază din piatră spartă, amenajarea a 97 de drumuri laterale, amenajarea a 380 de accese la proprietăți, rigole carosabile, drenuri cu cămine de vizitare, ziduri de sprijin, lucrări de consolidare, siguranța circulației, indicatoare și marcaje rutiere (868 de indicatoare rutiere, 27 de borne kilometrice și 234 de borne hectometrice)”, a spus Emil Radu Moldovan, care a efectuat o vizită pe șantier.

Lucrările pe cele două tronsoane din DJ 173 sunt executate de compania MIS Grup.

De asemenea, președintele CJ Bistrița-Năsăud și specialiștii instituției au vizitat și șantierul de pe DJ 162, între Silivașu de Câmpie și Șopteriu.

”Suntem tot mai aproape de finalizarea modernizării Drumului Județean 162

Silivașu de Câmpie (DN 16)- Șopteriu [6.6km ]. Un proiect finanțat din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, care cuprinde: amenajarea terenului, scurgerea apelor pluviale prin șanțuri din beton monolit și rigole tip scafă, realizarea a două poduri noi, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de consolidare cu zid de sprijin din beton, marcaje și indicatoare rutiere. Continuăm să facem proiecte și investiții utile pentru oameni și să facilităm accesul dintre zona rurală și urbană”, a completat Emil Radu Moldovan.

error: Content is protected !!