Moldovan: ”Îmi doresc ca Bistrița-Năsăud să devină o pepinieră a excelenței pentru viitorii specialiști în sănătate”

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca este interesată să încheie o colaborare cu autoritățile din județul Bistrița-Năsăud, cu scopul de a deschide o extensie pentru formarea asistenților medicali la Bistrița.

În acest sens, rectorul UMF Cluj-Napoca, prof. dr. Anca Buzoianu, a avut o întâlnire cu conducerea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și cu managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

Județul Bistrița-Năsăud este vizat de importante universități pentru a deveni o pepinieră de asistenți medicali buni și dedicați. (…) Îi mulțumesc doamnei Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca pentru vizită și propunerea de a aduce extensia prestigioasei Universități, acasă la noi în Bistrița-Năsăud. Mă bucură nespus de tare, să văd că eforturile noastre de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa atrag astfel de inițiative, iar tinerii noștri nu vor fi nevoiți să plece departe de casă, pentru a studia. Îmi doresc să dăm mâna cu ambele Universități de Medicină, atât cea din Târgu Mureș, cât și cea din Cluj-Napoca, iar Bistrița-Năsăud să devină o pepinieră a excelenței pentru viitorii specialiști în sănătate”, a transmis președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Vizita rectorului UMF Cluj-Napoca la Bistrița a fost anunțată și de președintele Partidului Mișcarea Populară Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca.

error: Content is protected !!