Nicolae Moldovan e la pândă! Tace și-și face un sondaj pe Județ, să vadă cum stă la imagine! Un INTERVIU cu primarul de 6 mandate. Despre Grupul de la Cluj, primari și interese-n PSD!

Nicolae Moldovan: Continuăm munca pentru Parcul "inteligent"

Nicolae Moldovan încheie peste-un an cel de-al 6 lea mandat la Primăria Beclean. În cei 24 de ani de administrație, și-a făcut culoar separat în PSD și a evitat să se asocieze cu Radu Moldovan.

A preferat de unul singur să puncteze constant și NU a intrat în scandaluri media … Se știe cu fondurile europene, e bun pe administrație și în PSD are peste 20 de campanii electorale coordonate.

Nicolae Moldovan controlează peste 10.000 de voturi pe zona lui și are conexiuni în toate partidele. Are un stil de administrație diferit de Radu Moldovan dar axat tot pe propagandă.

E inginer de profesie și a ajuns primar la 29 de ani, vârstă la care Radu Moldovan era directoraș la o firmă de apartament ce băga cabluri în pământ.

În această perioadă, PSD-ul e la răscruce de drumuri cu Radu Moldovan ce bate-n retragere și vrea să transfere camarila personală către Bogdan Ivan. Din punct de vedere politic, la ultimele alegeri, PSD-ul a pierdut Bistrița și Năsăudul și la orașe a rămas doar cu Becleanul.

Reporter: – Domnule Nicolae Moldovan, câte mandate sunt prea multe? Radu Moldovan renunță după 3 mandate la CJ, dar vrea al 3-lea mandat de parlamentar! D-voastră sunteți la al 6 lea mandat de primar!

Nicolae Moldovan: – Și un mandat poate fi prea mult. Mandatele la care noi suntem angrenați le decide electoratul! Noi mergem în alegeri dar cetățeanul este cel care hotărăște numărul de mandate! Atâta timp cât ești ales de comunitate și ai totuși reușite palpabile, vizibile, notabile, poți să candidezi.

La funcția de președinte de exemplu sunt limitate două mandate! Legislativ ești blocat! Dar la anumite poziții administrative nu s-a pus încă problema de limitare. Am văzut în Polonia de exemplu că funcția de primar s-a limitat la două mandate.

Reporter: – Din istoria recentă, doar Roland Venig de la Sângeorz Băi știu că nu a mai candidat pentru funcția de primar, deoarece nu stătea bine în sondaje. Alt nume NU rețin de când activez în presă de vreo 12 ani care să fi renunțat la candidatură în baza unor sondaje de opinie.

Nicolae Moldovan: –  Personal, înainte de orice candidatură mi-am făcut un sondaj propriu în care am surprins mai multe aspecte, nu numai procentul care te-ar mai valida pentru o anumită poziție sau alta… vezi și problemele cu care se confruntă comunitatea.

Reporter: – Și contează acest sondaj ?

Nicolae Moldovan: – Foarte mult! Cine nu ține cont de sondaje e într-o mare eroare!

Reporter: – Am văzut în campania electorală că pot apărea și surprize, că uneori NU se ține cont de sondaje. Pot fi măsluite sondajele?

Nicolae Moldovan: – O, da, sunt sondaje ce se fac să influențeze cumva… să aibă loc o mică manipulare. Dar trebuie să vezi care-i dorința electoratului. Am văzut că s-a ieșit în anumite competiții și cu 33%. Facem un calcul matematic: dacă sunt mai mulți candidați, un singur tur, o astfel de situația reală, se poate să câștigi! Dar dacă tu reprezinți comunitatea doar cu un 33% real, foarte greu îți vei duce mandatul până la capăt din cauză că NU ai majoritate! Mi-ar fi greu să lucrez într un mediu tot timpul contestatar.

Deci, eu cred că o administrație serioasă bazată pe reușite trebuie să fie susținută de majoritatea. E o condiție. Altfel nu știu dacă e folositor pentru comunitatea respectivă să câștige cineva la limită. Și atunci trebuie să faci aceste sondaje să fie reale!

Reporter: – Sunteți de neînlocuit la Primăria Beclean? 

Nicolae Moldovan: – Nuuuu! Doamne ferește. Vor veni generațiile viitoare, oameni capabili, poate vom propune noi unii oameni…. Nu este nicio persoană de neînlocuit! Comunitatea este cea mai bine informată și locuitorii știu cine ar putea să-i reprezinte și ar avea rezultate.  Puteați să puneți de mine la 29 de ani când mi-am propus această candidatură, că oamenii din Beclean sunt atât de maturi și aleg cea mai bună variantă să spunem de atunci? Nu reprezentam nimic, nici măcar o speranța administrativă nu aveam expertiză administrativă. Și cu toate astea, m-au ales să-i reprezint!

 Reporter: – Aveați 29 de ani, acum aveți 6 mandate… ce s-ar mai putea face?

Nicolae Moldovan: – Cel mai mare proiect este cel de regenerare urbană. Trotuare moderne, granit, cu toate firele  încastrate în pământ. Să avem acel nivel de stațiune ca Sinaia ca alte stațiuni.

Finalizăm centura, dar mai avem o extindere de mobilitate… Mai construim un pod care va face un acces mai o ieșire a beclenarilor, o centură care va ieși mai repede spre Cluj… Vom continua proiectele turstice, extindem Figa prin Grădina Transilvaniei. Toate aceste proiecte sunt noi.

Construim 2 blocuri ANL, se reabilitează 2 școli: Liceul Agricol , Liceul Grigore Silași… sunt proiecte avansate, eligibile și urmează contractarea. Mai e de muncă, deoarece NU avem o piață agroalimentară modernă, NU avem un parc industrial…

Turism pe burta goală? Unde scârție Becleanul mult-lăudat de Nicolae Moldovan!

Reporter: – Sport, cultură, economie… Cum stă Becleanul? Pentru că aici NU s-a mișcat nimic-nimic!

Nicolae Moldovan: – Am pus la punct și aceste aspecte… Le-am lăsat la urmă… Pentru Beclean a fost prirotar să rezolvăm chestiunile de infrastructură…. Nu putem să facem bal și  casa să fie în șantier…  

Am vrut să avem venituri și am reușit acest lucru cu Băile Figa…. Am mers pe această nișă care a generat profit. Și pentru privați și pentru oraș. Strategia a fost reușită…. În iunie-iulie inaugurăm Sala de Cultură…. vom avea evenimente de valoare pentru Beclean… Vom pune la punct și stadionul, vedem că se încheagă și echipa de fotbal… Sportul crește ușor-ușor.

Pe partea economică, la Beclean au căzut unele firme și acum trebuie să avem variante, cu un parc industrial. Locația este pe fosta groapă de gunoi… există un proiect pe  POR și vom face un parc industrial. Se acordă un grant de 2 milioane de euro pentru construcția halelor, bani care se vor aloca fiecărei firme care vine în Parc. E un proiect de viitor pe care o să-l implementăm.

Reporter: – Cum stați cu împrumuturile la Primărie? E sacul gol?

Nicolae Moldovan: – Nu e sacul gol! Avem împrumuturi, deoarece avem cele mai multe proiecte la nivel de oraș.

Reporter: – Cloud-ul de 30 de MILIOANE de euro se face la Beclean?

 Nicolae Moldovan: – Nu se face la Beclean. Se face la Terraplast Arena. Așa a zis Radu Moldovan. Tișe și Emil Boc au lansat povestea că se face la Beclean… ca să arate că e nasol pentru Cluj…. Eu știam că NU se face la Beclean… Niciodată nu s-a pus problema să fie la Beclean….

 Nicolae Moldovan: – Cine a decis?

Reporter: – A fost o întâlnire a președinților CJ din Nord-Vest: Radu Moldovan, Ionel de la Maramureș, Președintele CJ Satu Mare și toți au zis să se facă la Bistrița…. Tișe nu participă la întâlniri…

Sondajul lui Nicu Moldovan poate încurca planurile lui Radu Moldovan? Primarul Becleanului vrea să știe cum stă pe Județ!

Reporter: – Deci, d-voastră veți mai candida la Beclean sau e prea puțin?

Nicolae Moldovan: – Ați spus că 6 mandate sunt prea multe mandate, acuma că e prea puțin pentru mine….

Reporter: – Ca funcție, mă refer? Poate vă doriți să mergeți mai sus…

Nicolae Moldovan: – Să știți că munca e peste funcție. Nu se fac diferențe în administrație… dar răspunsul îl va da electoratul…. Vom avea sondaje, vă asigur!

De ce oare își face Nicu Moldovan sondaj pe Județ? Aceasta-i întrebarea!

Primarul Becleanului scoate bani din buzunar și își face un sondaj de opinie. Pe care-l plătește din banii de salariu. Sondjul NU-l face cu Vasile Dâncu. Și-aici e un semn de întrebare despre încrederea pe care o are sau nu o are în dom profesor.

Reporter: – Ce tip de sondaje: Nicu Moldovan e bun pentru ce? Primar, președinte CJ, deputat?

Nicolae Moldovan: – Becleanul e prima opțiune, cetățenii din Beclean… Am verificat unde s-a greșit pe parcurs și acum vom intreba electoratul să vedem ce gânduri avem. Proiectele din campanie se văd, sunt palpabile… În funcție de atitudinea electoratului, vom analiza care sunt opțiunile lui. Noi ne raportăm doar la electorat. La dorința oamenilor.

Reporter: – Cine va face sondajul. Partidul sau d-voastra?

Nicolae Moldovan: –  Eu. Asta mă privește pe mine! Partidul are sondaj separat.. eu am zis că o sa imi fac un sondaj care ma priveste. 

Reporter: – Deci, NU va fi doar pe Beclean?

Nicolae Moldovan: – Pe Beclean, în primă fază…

Reporter: – Dar de ce vă interesează cum stați pe Județ? Pentru că aveți candidat, pe Bogdan Ivan, la conducerea Județului?

 Nicolae Moldovan: –  Trebuie să avem o imagine clară a ceea ce se întâmplă la nivelul anului 2024 cu fiecare om de administrație.

Reporter: – Vă sugerez eu o întrebare: „dacă mâine ar avea loc alegeri, pe cine ați vota între Nicolae Moldovan si Bogdan Ivan?

 Nicolae Moldovan: – A , nu se pune așa problema. Eu nu fac  sondajul în funcție de alți candidați. Eu vreau să văd cum mă raportez față de cei 20 de ani de administrație.

Reporter: – Și îi cereți voie lui Radu Moldovan?

 Nicolae Moldovan: – Nu privește PSD-ul această sondare.. Îl fac să văd cum stau…

Reporter: Și d-voastră v-ați pozat cu Ivan…

 Nicolae Moldovan: – În campanie l-am susținut pe deputatul Bogdan Ivan și pe senatorul Deneș. Am fost unul din oamenii care i-a susținut.. am muncit pe detalii. Am știut că cei 2 vin într-un pachet comun. Dacă NU ieșea deputatul, ieșea greu și senatorul. Sunt chestiuni de cifre, vă rog să mă credeți!

Reporter: – Eu auzeam că Ciprian Ceclan trebuia să fie deputat. Bogdan Ivan urma să renunțe, să rămâne vicepreședinte la CJ. Și din această poziție să fie candidat de președinte!

 Nicolae Moldovan: – Eu personal , am stat aproape de Bogdan și i-am spus că ar fi  o greșeală politică să renunțe la o funcție aleasă. Ar fi fost un afront adus electoratului…

Reporter: – Păi și când candidează pe listele COnsiliului Județean și renunță, ulterior.. nu e un afront?

Nicolae Moldovan: – Sunt unele strategii ca să se tragă lista… dar funcțiile parlamentare sunt altceva!

Reporter: Faptul că vă faceți un sondaj, NU e un semnal pentru PSD? Că vreți mai mult decât primar de Beclean?

Nicolae Moldovan: – Sunt un om angrenat politic și vreau să știu cum sunt cotat! Sunt semnale că am o apreciere, dar vreau să văd exact!

Reporter:- Sondajul va include și municipiul?

Nicolae Moldovan: – Da, Județul înseamnă și municipiul, NU numai comunele…

 

Dom’ profesor Dâncu e scos din schemă la sondajul lui Nicolae Moldovan!

Reporter: – Cu Dâncu veți face sondajul?

 Nicolae Moldovan: – A, nu, Nu cred!

 Reporter: – Cât costă un sondaj?

 Nicolae Moldovan: – Nu știu, depinde de eșantion, de mai multe elemente…. Nu știu acum! Un sondaj ne creează o imagine de ansamblu, ne arată intenția…

 Reporter: – Iar dacă PSD-ul nu ascultă de sondaj?

 Nicolae Moldovan: – Dacă NU se ține cont de ele, sunt făcute cam degeaba. Eu de aceea le fac personalizat. Pentru a avea o imagine exactă.

Reporter: – În PSD au mai fost situații când NU s-a ținut cont de sondaje.. A fost cazul cu Dăncilă, cu Niculae la Primăria Bistrița… și în cazul d-voastră s-ar putea să NU fie luat în seamă sondajul…

 Nicolae Moldovan: – Vă garantez eu că se va ține cont.

Reporter: – Eu văd lucrurile mai tranșant, la întrebările din sondaj: Nicolae Moldovan vs. Bogdan Ivan și Nicolae Moldovan vs Radu Moldovan… SImplu.

Nicolae Moldovan: – Nu neapărat, noi colaborăm. Cineva responsabil vede cine e cel mai potrivit pentru o anumită funcție… Sunt situații în care trebuie muncit pentru a impune un candidat acolo unde se potrivește.

Reporter: – Radu Moldovan zicea că-i mai prieten cu primarul din Lechința decât cu primarul din Beclean! În PSD, d-voastră aveți prieteni, primari? Sau în PSD e totul in funcție de interes?

Nicolae Moldovan: – Am și eu prieteni, dar NU aș vrea să nominalizez.

Reporter: -... sau sunt mai prieteni cu Radu Moldovan?

Nicolae Moldovan: – e clar că sunt mai prieteni cu el… Dar Radu Moldovan e un om de colaborare.

Reporter: –  V-a furat prietenii, dl Radu Moldovan.

Nicolae Moldovan: – A, nu și eu îi sunt prieten și vreau să-i rămân prieteni… Dar când e de luat atitudine trebuie acționat. Așa e si în partide… Dacă Nu se aduce plus-electoral se pot lua decizii… Rămâne prietenia, dar deciziile politice pot fi separate…

Reporter: – Prietenii primari, cum ar vota între Ivan și Nicu Moldovan?

Nicolae Moldovan: – Păi, candidează la Beclean? Eu nu am auzit….

Reporter: Eu doream să văd cum funcționează prieteniile primarilor.

Nicolae Moldovan: – Fiți sigur că toți primarii vor fi in spatele candidatului, care acum e Bogdan Ivan…  Orice candidat are PSD-ul, noi primarii îl vom susține. Altfel, ne rupem…

Reporter: – PSD-ul e renumit pentru aspect de grup unit!

Nicolae Moldovan: – Așa e. Într-un partid serios nu ar trebui să existe rupturi.

Reporter: –  A fost o discuție principială, cu Ivan de candidat și pe parcurs, lucrurile se pot schimba.. PSD-ul NU a luat atitudine în 2020 deși au fost semnale că sunt probleme. Cu Romocea, la Năsăud, cu situația de la Șanț și la Bistrița, cu Niculae.

Nicolae Moldovan: – Nu se pune problema ca un candidat asumat să NU fie susținut… Acum avem 1 candidat pe care-l susțin toți primarii, președintele Radu Moldovan… Îl susținem toți…. Eu despre mine spun atât: îmi fac un sondaj pe care s-ar putea să NU îl arăt nimănui.. eu aleg….să știu cum stau… dacă prietenii mei, care mă laudă au dreptate… Vreau să văd asta!

Reporter: – Vasile Dâncu a zis în mai multe ocazii că Grigore Rus s-a dat la o parte și i-a făcut loc lui Radu Moldovan. După 3 mandate, locul la CJ e liber. CUm vă înțelegeți d-voastră cu Vasile Dâncu?

 Nicolae Moldovan: – Eu nu știu să se implice la Bistrița. E un lider național… Încă odată spun: NU trebui să mă înțeleg cu cineva anume. Nu e o condiție. Condiția e electoratul… Acest aspect e vital… Jocurile pe care le sugerați nu sunt decisive…

vasile dancu ziar de bistrita

Reporter: – Deci, Nu e pe prietenie cu anumite zone pentru a prinde o funcție?

 Nicolae Moldovan: – Nu acesta e motorul politic… acestea pot fi jocuri de conjunctură…

Reporter: – Ivan și-a luat doctoratul cu Dâncu…

Nicolae Moldovan: – Fiecare alege ce pași face în carieră. Singurul motor pe care l-am avut a fost electoratul. Am avut o suținere largă a cetățenilor….

 Reporter: La un moment dat ați mers secretar de Stat. V-a plăcut la București?

Nicolae Moldovan: – A fost o perioadă cînd puteam avea ambele funcții. AM fost 2 săptămâni parte a proiectului administrativ…. Eram adjunctul ministrului Oprea, dar proiectul respectiv era în alianță cu Băsescu, cu Boc și mi-am dat seama că Nu va funcționa.

Reporter:  – Deci, NU a fost o capcană, să plecați din Beclena și să pierdeți funcția?

Nicolae Moldovan: – Nu intru în astfel de capcane….

Nicolae Moldovan e pe PACE și NU vrea să rupă PSD-ul!

Reporter: – Ioan Oltean zicea că puterea se ia nu se dă… eu intuiesc cine i-a dat puterea. Și cine i-a luat-o, pe final!

Nicolae Moldovan:  – Pe mine nu o să mă vedeți să lupt pentru putere…. Consider că în viață voi fi doar ce trebuie să fiu… Nu o să iau ceva de la cineva…

Reporter: – Sau să dați puterea, cuiva…. viceprimarului PNL, de exemplu…

Nicolae Moldovan:  – Poate să învețe de la mine lucruri importante, dar puterea nu o dau eu și nici nu o iau.

Reporter: – În politică poate fi ezitare, acest aspect…

Nicolae Moldovan: –  Nicolae Moldovan nu a aplicat strategia de a lovi pe cineva. Eu am fost om de echipă și numai în echipă o să fac ceva. Eu nu vreau acest model… vreau să fiu omul potrivit la locul potrivit… dacă va fi să fiu ceva, se va crea un cadru potrivit. Eu ofer sprijin, respect, consultanță.

 Reporter: – Nu aveți mania asta, de putere?

Nicolae Moldovan: – Niciodată!

nicu moldovan figa

 Reporter: – Vă dau eu câteva exemple: s-a creat acest mit, la Beclean: că nu mișcă nimeni în Primărie, la Figa, nici în PNL NU mișcă nimic fără Nicolae Moldovan.

Nicolae Moldovan: – Ei, chiar așa să fie?

Reporter: – Nu e normal să îmi fie frică de primar. Vă spun eu direct câteva zvonuri: că s-au dat pe pile cabanele la FIga, nu funcționează toaletele, aveți numai neamuri acolo….

Nicolae Moldovan: – Sunt instituții care pot demonstra.

Reporter: –  ceea ce zic eu nu e neapărat ilegal…

Nicolae Moldovan: – Asta zic și eu…

Reporter: –  Cică după viceprimar ați fost în Irlanda să îl alegeți drept contracandidat!

 Nicolae Moldovan: – Niciodată NU am fost în Irlanda… Adică am fost, anul acesta pentru prima dată!

 Reporter: – Nu mișcă nici în PNL… ceea ce e ciudat… În 6 mandate v-ați creat un aparat de opresiune, că de aceea ați scăzut la ultimele alegeri….Le este frică Beclenarilor de d-voastră?

Nicolae Moldovan: – Nu cred.. nu văd de ce…

 Reporter: – NU urmăriți pe facebook cine vă critică… pentru că la critici îți dai seama….

Nicolae Moldovan: – De aceea e bine să facem un sondaj…. Și asta într-un timp rezonabil… Ca să putem acționa, dacă e cazul…

Pocăiți sau ortodocși! Contează în alegeri acest aspect?

 Reporter: – Un ortodox ar fi favorizat în alegeri? Pentru funcția de președinte CJ sau de primar, pe anumite zone?

Nicolae Moldovan:  – Cine se bazează pe speculația aceasta, greșește amarnic… Ați văzut: sunt apreciați și unii și alții. Avem cazul Iohannis. A fost votat masiv… 70 – 80%.. A fost votat de ortodocși.. Pot fi influențe, dar infime… Întregul înseamnă să fii în acceptul majorității…

Reporter: –  Preoții, mitropolitul NU ar putea influența alegerile?

Nicolae Moldovan: – Nu cred! Pot fi simpatii ale unor lideri religioși, e problema lor. Poate fi un transfer de câteva procente. Dar presa, internetul, nu pot face diferența. Diferența o face candidatul, carisma, sinceritatea. Partidul asigură o bază , dar candidatul e extrem de important.

Reporter: – D-voastră considerați că NU e  un impediment, că un candidat nu e ortodox?

Nicolae Moldovan: – Nu, nicidecum, cât timp reprezentăm electoratul, alte detalii nu sunt importante.

Reporter: – Și transferul de imagine, cum funcționează?

Nicolae Moldovan:  – Aici e o discuție complexă… nu se face cum cred unii

Reporter: – Un candidat are nevoie de un anumit transfer… Electoratul simte când acest lucru este forțat?

Nicolae Moldovan: – Electoratul te citește exact ce poți tu să faci… Vede imediat dacă poți sau dacă ești plantat acolo. Nu prea merge asta cu transferul de imagine. În sensul că electoratul nu poate fi păcălit. Toate partidele încearcă acest transfer. Sunt care se chinuie și mimeză un profil anume. Repet: electoratul te citește imediat!

Reporter: – Au mai fost situații în care s-au păcălit oamenii. Parlamentari care au fost prezenți la manifestații de stradă și s-au urcat pe val… Și mai apoi și-au văzut interesul personal.

Nicolae Moldovan: – Acolo e vot politic: parlamentarele , europarlamentare, dar la locale, e total diferit. Candidatul contează enorm, dincolo de jocurile de partid.

Reporter: Și la AUR, cum e?

Nicolae Moldovan: – Cetățenii au acest spirit naționalist, NU te poți supăra pe ei.

Reporter: – AUR au voturi, dar NU au oameni… o chestiune ciudată.

Nicolae Moldovan: – Vom vedea ce platformă au, ce candidați au. Electoratul lor e reprezentat de oameni simpli care au un anumit profil.. Vom vedea procentele din alegeri…

Liviu Maior e-n spatele lui Nicolae Moldovan! Primarul de Beclean se mândrește cu mentorul său (84 de ani), cel care l-a învățat echilibrul în politică! I-a zis să fie prieten cu Radu, NU dușman!

Reporter: – Dâncu sau Maior? Dar NU spuneți amândoi că înseamnă că NU aveți încredere în niciunul.

Nicolae Moldovan: – O spun clar: Maior!

Reporter: – Liviu sau George?

Nicolae Moldovan: – Liviu….

Reporter: – Cum de nu sunteți prieten cu George (fost director SRI) care e cam de-aceeași vârstă! D-voastră aveți prietenie cu seniorul….

Nicolae Moldovan: – În viață e bine să ai cu cine te sfătui…. Mi-a fost de mare avantaj să țin aproape de un om cu o vastă cultură pe multe domenii…

Reporter: – Mai are influență în PSD?

Nicolae Moldovan: – Eu nu țin cont de acest lucru…

Reporter: – Ar completa prietenia….

Nicolae Moldovan: – Mă bucur că mi-a acceptat prietenia și vă spun că mi-a fost alături de la început, de când am devenit primar la 29 de ani!

Reporter: – Cum e Radu cu Dâncu așa sunteți d-voastră cu Maior…

Nicolae Moldovan: – Dacă are Radu o prietenie cu Dâncu, eu apreciez.

Reporter: … nu că ar fi ceva greșit….. dar pot exista jocuri obscure, interese?

Nicolae Moldovan: – la 84 de ani, nu cred că se pune problema

Reporter: păi, fiul lui a fost director SRI….

Nicolae Moldovan: – E altă chestiune! Eu consider că încă mai am ce învăța de la domnia sa. Cine nu are bătrâni, să își caute…

Reporter: – Ce sfaturi vă dă?

Nicolae Moldovan: – Să fiu cumpătat.. Uite, de exemplu: să NU mă cert cu Radu Moldovan….

Reporter:  – V-a zis asta, explicit?

Nicolae Moldovan: – să fiu cumpătat, să NU intru în conflicte inutile…

Reporter:  – V-a învățat măsura, să înțelegem?

Nicolae Moldovan: – Exact, să fiu echilibrat. De-a lungul anilor, în istoria liderilor conflictele i-au ajutat pe termen scurt. Dar pe termen lung, oamenii au dispărut din istorie.

Reporter: – Ponta, Dragnea, Băsescu…

Nicolae Moldovan: – Nu are rost să nominalizăm…

Reporter:  – Liviu Maior, care vă sfătuiește, face parte din Grupul de la Cluj?

Nicolae Moldovan: – Nu cred.

Reporter: – Era Ioan Rus, Dâncu, Pușcaș… Mai nou e și Radu Moldovan așa, tangențial…

Nicolae Moldovan:  – Domnul Liviu Maior era prieten cu toți, dar NU face parte… Liviu Maior e un om valoros și pentru mine a fost un mare plus să îl am aproape…

Vasile Pușcaș - diplomat PSD

foto: Vasile Pușcaș – diplomat român, membru PSD.

Radu Moldovan vrea retragere în glorie, dar nu renunță la influență și PSD-ul joacă riscant cu Bogdan Ivan- candidat la Județ!

Junele din Poiana Stampei forțează un transfer de imagine și se pozează inutil cu diverși primari care au atras bani pe barba lor.

De asemenea, Radu Moldovan îl împinge în față la fiecare eveniment. Inutil, deocamdată și dacă privim în urmă chestiunea moștenirii unei funcții NU e privită cu ochi buni de alegători. Cel mai elocvent exemplu e cu Cristian Niculae, dus de mânuță de șeful PSD să fie primar de Bistrița, plan care a eșuat lamentabil și a pus pe butuci Organizația PSD Bistrița.

Va dansa Ciolacu pe muzica lui Dâncu, riscând Județul cu Ivan, candidat?

Marcel Ciolacu e la Putere în PSD iar Dâncu e pe linie moartă, deocamdată. De aceea, nominalizarea pentru funcția de președinte CJ la Bistrița încă se joacă. Dacă băiețașul din Poiana Stampei stă nasol pe sondaje, candidatura la Consiliul Județean s-ar putea decide la București, într-un cerc restrâns.

În PSD , scandalurile sunt aplanate rapid și momentan nimeni nu mișcă-n front în fața Jupânului. Chiar dacă dă semne de plecare, Radu Moldovan poate rămâne un personaj de forță, cu o singură condiție: să-și lase urmaș la Palat care să-i păstreze sistemul, curtenii și curtezanele.

Firmele de drumuri știu împărțeala, la Aquabis e frate-so, ziarele de casă își fac datoria și lucrurile curg într-un mod anume, dinainte stabilit. De-asta vrea Radu pace în PSD și BLAT în PNL.

Electoratul pare să NU conteze în aceste jocuri și dacă PNL-ul face BLAT și aruncă-n luptă un iepuraș oarecare, Județul rămâne la PSD. Și Radu la butoane, cu întregu-i sistem!

Însă, dacă ignoră electoratul, PSD-ul va juca riscant în campania ce va să vie și sfidarea s-ar putea să-i coste scump!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *