Nicolae Pavelean (USR): Greva generală a profesorilor este firească și îndreptățită și sper să le arate guvernanților că acești oameni nu mai pot fi ignorați!

Consilierul local Nicolae Pavelean (USR) susține demersurile sindicatelor din Educație și consideră că greva generală din învățământ este ”firească și îndreptățită”.

Mă bucur că în ultimele săptămâni, profesorii din România au început să ia atitudine pentru a-și cere drepturile și pentru a atrage atenția asupra situației precare în care se află sistemul de învățământ din țara noastră. Din păcate, realitatea este că acești oameni dedicați și pasionați, care își petrec zilele în săli de clasă, pentru a educa generațiile viitoare și pentru a le pregăti pentru viață, au fost ignorați de mult prea mult timp. Cel mai simplu de înțeles importanța acestei profesii și al acestui sistem, este dacă ne-am gândi că fără profesori, nu am avea medici, farmaciști, ingineri sau avocați. Au toată dreptatea să ceară și o reformă a sistemului de învățământ pentru că știm cu toții foarte clar că în prezent, tinerii noștri sunt supuși unui sistem care nu îi pregătește destul de bine pentru viața reală și care nu îi motivează să învețe, iar profesorii sunt cei care simt acest lucru în fiecare zi și care încearcă să facă schimbări, deși sistemul nu îi ajută”, a comentat, într-o postare pe o rețea de socializare, consilierul local USR.

Nicolae Pavelean consideră că greva din învățământ este ”firească și îndreptățită”.

Greva generală a profesorilor este firească și îndreptățită și sper să le arate guvernanților că acești oameni nu mai pot fi ignorați. Susțin profesorii și greva lor pentru că au dreptate să ceară mai mult și pentru că sunt oameni importanți în societatea noastră. Este timpul să le oferim respectul și sprijinul pe care îl merită!”, a adăugat sursa citată.

Consilierul USR solicită Guvernului să răspundă afirmativ solicitărilor sindicatelor din Educație.

Dați profesorilor ce li se cuvine și opriți greva generală! Nu vă mai crede nimeni când ne spuneți că solicitările acestora sunt „foarte, foarte greu de îndeplinit” atâta timp cât există bani pentru pensiile speciale și alte sinecuri. Tăiați pensiile speciale și creșteți salariile profesorilor!”, a încheiat Pavelean

Greva generală din sistemul de învățământ din România a fost declanșată luni, 22 mai 2023. Astăzi este cea de-a cincea zi de grevă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *