Noi echipamente medicale la Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud, printr-un proiect cu finanţare europeană

Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” din Năsăud a fost dotat cu echipamente medicale noi, achiziționate printr-un proiect finanțat din fonduri europene, a anunțat primarul Dorin Vlașin.

Un lot deosebit de important de echipamente va deservi spitalul, contribuind la o mai bună calitate a serviciilor medicale. Dintre acestea, amintim: stație monitoare funcții vitale cu 16 monitoare și unitate centrală cabinet, aparat de ventilație, defibrilator, concentratoare de oxigen portabil, electrocardiograf (EKG), aparat ABPM/HOLTER EKG, ecograf cu sonde peste 12MHz și doppler, pulsoximetru portabil, punsoximetru sensor QMIB, oscilometru DOPPLER vascular, detector vene portabil, trusă completă de prim ajutor, console gaze medicale, sistem digital mobil raze X, lămpi UV bactericide pe suport stativ, pat cu funcție de cântărire, paturi pacienți cu noptieră și saltea incluse, elevator transport pacienti hidraulic, Pat mobil cu targă și suport oxigen, Cărucior deșeuri medicale, cărucior medicamente cu sertare frontale și spate, dulap de medicamente cu seif, microscop optic binocular cu cameră foto și diverse tipuri de analizoare. Acestor echipamente li se alătură și un lot important de consumabile și echipamente de protecție“, a precizat primarul Dorin Vlașin.

Noile echipamente au ajuns deja la unitatea medicală din Năsăud la finele săptămânii trecute și zilele acestea se lucrează la montarea lor și instruirea personalului care le va deservi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *