Nouă atenționare cod galben în Bistrița-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o nouă atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ, descărcări electrice şi vijelii, valabilă până joi seara în mai multe judeţe, inclusiv Bistrița-Năsăud, precum şi o informare de instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, în acelaşi interval.

Conform prognozei de specialitate, în perioada 29 mai, ora 10:00 – 30 mai, ora 20:00, pe raza judeţelor Alba, Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Caraş-Severin, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui vor fi perioade cu averse torenţiale, descărcări electrice şi, izolat, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25 – 30 l/mp şi, pe alocuri, de peste 40 – 50 l/mp.

Totodată, până joi seara, la nivelul întregii ţări, va fi în vigoare o informare de vreme instabilă. ”Va ploua în cea mai mare parte a țării. Vor fi mai ales averse, însoțite de descărcări electrice și pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15…25 l/mp și pe alocuri de peste 40 l/mp”, arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!