Nouă atenționare cod galben pentru județul Bistrița-Năsăud

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă pe parcursul acestei zile în zone din mai multe judeţe ale țării, inclusiv Bistrița-Năsăud.

Conform prognozei de specialitate, până la ora 23:00, în judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Maramureş, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava şi Vâlcea vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, izolat, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp (între o oră şi trei ore), cantităţile de apă vor ajunge la 20 – 25 l/mp şi izolat la peste 40 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene meteorologice de vreme instabilă se vor semnala pe arii restrânse şi în restul teritoriului.

În acelaşi timp, până la ora 20:00, rămâne în vigoare o informare meteo de ploi şi vijelii, ce vizează întreaga ţară. Astfel, vor fi mai ales averse, însoţite de descărcări electrice şi pe alocuri de intensificări de scurtă durată ale vântului şi de grindină. Prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 15 – 25 l/mp şi, pe arii mai restrânse, de peste 40 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!