Nouă avertizare cod galben în Bistrița-Năsăud

FOTO: Cornel Ciocan

Județul Bistrița-Năsăud se află sub o nouă avertizare cod galben de vreme rea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Potrivit meteorologilor, avertizarea cod galben este valabilă în intervalul 28 noiembrie, ora 10:00 – 29 noiembrie, ora 08:00 și vizează fenomene precum intensificări ale vântului, viscol, ninsori însemnate cantitativ.

”În intervalul menționat, la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi local de 20…35 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 60…75 km/h și vor fi intervale cu viscol și vizibilitate redusă”, arată ANM, care mai notează că intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de 45…50 km/h vor fi și în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei și în estul Munteniei.

Meteo BN precizează că, marți, vremea va rămâne în general închisă în județ, dar valorile termice vor cunoaşte un salt important.

Înnorările vor rămâne pronunțate. Astfel, după fulguielile de dimineată, în a doua parte a zilei va ploua, urmând ca începând din orele nopţii ploile să aibă tendință de transformare în lapoviță şi apoi ninsoare, pe fondul scăderii, din nou, a temperaturii. Până spre dimineață, va ninge local şi temporar mai ales în nordul, centrul şi estul judetului. În tot acest interval, la munte, la peste 1000 m. va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, consistent, iar vântul se va intensifica, cu rafale de peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea. Maximele vor atinge, în aceste condiții, valori în general între 3°C și 7 °C, iar minimele de mâine dimineață vor scădea până la valori cuprinse între -3°C în depresiuni şi 1/2 °C în zonele deluroase din sud -vest. La Bistrița, vremea va fi închisă. Sunt condiții și aici de fulguieli în prima parte a zilei, apoi după-masă va ploua. La noapte se răceşte și sunt condiții ca ploaia să se transforme în lapoviță ṣi apoi ninsoare. Maxima zilei va atinge 6°C, iar minima de mâine dimineață se va opri la 0°C”, a transmis Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *