Bistrița-Năsăud, sub avertizare cod galben de vânt și ninsori viscolite

FOTO: Cornel Ciocan

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zone din 15 judeţe, printre care și Bistrița-Năsăud, până vineri seara.

Județul Bistrița-Năsăud este vizat de avertizarea cod galben, valabilă în intervalul 23 noiembrie, ora 14:00 – 24 noiembrie, ora 18:00.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în Carpații Orientali și în Munții Apuseni cu viteze de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, rafalele vor depăși 90…100 km/h. Din a doua parte a nopții de joi spre vineri (23/24 noiembrie), îndeosebi în masivele montane din nordul țării, temporar va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă. Temporar vântul va prezenta intensificări și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55…75 km/h”, precizează Administrația Națională de Meteorologie, care mai notează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40…50 km/h, se vor semnala local și în centrul și estul teritoriului.

De asemenea, Meteo BN a oferii detalii despre starea vremii din perioada următoare.

Începând din cursul serii de joi, 23.11, o arie de precipitații va aborda teritoriul județului nostru. Acestea vor fi predominant ninsori pe parcursul nopții şi a dimineții de vineri, inclusiv în zonele joase de relief, astfel este posibilă depunerea unui strat subțire de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri, odată cu creşterea temperaturilor, ninsorile vor avea tendință de transformare in lapovițe şi ploi iar riscul apariției poleiului sau a ghețuşului va fi ridicat! La munte, însă, în general la peste 7/800 m altitudine, va ninge, se va depune strat consistent de zăpadă, local, de peste 20/25 cm iar vântul va sufla tare, viscolind zăpada. Cantitățile de precipitații vor depăşi, în general 15 l/mp iar la munte, 25 l/mp ! Pregătiți-vă, astfel, de primul episod mai serios de ninsoare, inclusiv în zonele joase de relief”, a transmis Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *