Nouă informare meteo. Ce ne rezervă vremea în perioada următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o nouă informare de vreme rea, valabilă de joi și până sâmbătă dimineața în toată țara.

”Vremea va fi rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, pe alocuri se va produce brumă. Joi (18 aprilie), temporar va ploua în jumătatea de nord a teritoriului și pe arii restrânse în rest. Izolat cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp. Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1500 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi joi”, arată ANM.

Și Meteo.BN avertizează că vremea se va menține rece în județul Bistrița-Năsăud în perioada următoare.

Transportul unei mase de aer rece de origine polară coroborată cu extinderea unei zone de presiune ridicată şi implicit, reducerea nebulozității, la nivelul teritoriului județului nostru, va determina scăderea, în următoarele două zile, a valorilor de temperatură spre sau uşor sub 0°C. Pe arii extinse se va forma brumă iar în zonele depresionare şi în culoarele de vale, îngheț la sol! Temperaturile minime, în ambele zile, vor fi cuprinse între -3°C şi +1°C”, arată Meteo.BN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *